Gå til sidens hovedinnhold

Ingen protest fra Vålerenga

Vålerenga Hockey vil ikke levere protest. Dermed er Lørenskog klar for semifinale.

- Vi har kommet frem til at det ikke ganger hverken norsk ishockey eller Vålerenga å gå videre med dette her. Vi har sjekket med både det internasjonale forbundet og med det svenske forbundet. Reglene er klare. Resultatet i kampen, som vi tapte 1-5, skulle egentlig vært snudd til 5-0 til oss, men etter en helhetsvurdering dropper vi dette, sier klubbdirektør Jan Tore Kjær til Aftenposten.

Etter at det ble klart at Vålerenga ville legge inn en protest har det haglet kritikk fra egne fans, men det skal ikke ha påvirket avgjørelsen til klubbdirektøren.

- Jeg har bevisst holdt meg unna medier til nå. Har kun snakket med styrene i Vålerenga Elite og Vålerenga AS. Der har vi konkludert i at en personlig feil fra en eller annen ikke kan få så store konsekvenser. For hele sluttspillet ville dette blitt uholdbart, forteller Kjær.

Ville protestere
Kjær uttalte til Nettavisen torsdag at de kom til å sende inn en protest fredag morgen, men det ble altså ikke en realitet.

Bakgrunnen for uttalelsen var at Oslo-klubben hadde oppdaget at Lørenskog hadde benyttet en uberettiget spiller i fjerde kamp av NM-sluttspillserien mellom de to lagene.

Vålerenga ble torsdag slått 5-2 av laget fra Romerike noe som i utgangspunktet betød at klubben var slått ut i kvartfinalen i NM for første gang siden 1989.

Vedtaket hadde kommet raskt
Hockeyforbundet opplyste på sin nettside fredag at valget av motstander i semifinalen har blitt utsatt. Det er Sparta Sarpsborg som har førstevalg av motstander.

- Det var litt komplikasjoner i forhold til en protest, fordi det opprinnelig er en 14-dagers ankeperiode ved vedtak av protest. Men begge klubbene har sagt seg enige i en kortere appellperiode, forteller generalsekretær i NIHF Jon Haukeland til Nettavisen.

Før det ble klart at Vålerenga droppet å protestere kunne Haukeland fortelle at en eventuell protest ville fått en rask avklaring.

- Om protesten kommer vil nok det gå ganske fort. Vi har jo sluttspillkamper som hoper seg opp, så vi vil nok være i stand til å løse dette fort, sier Haukeland.

Slaktet av sine egne
I etterkant av at Jan Tore Kjær opplyste om at Vålerenga ville komme med protest torsdag kveld, har det vært en rekke reaksjoner. Blant annet reagerer Vålerengas egne supportere.

I artikkelen «Kjær uten ære» på nettstedet Vålerenga på Nett slaktes klubbdirektøren for at han nå prøver å holde liv i VIFs sluttspilldrøm med det som omtales som en tåpelig protest.

«Jan Tore Kjær krysstakler seg selv og er i ferd med å vanære klubben»

«Vi har blitt stumpekjørt av Lørenskog enten vi liker det eller ikke. I bunn og grunn ryker vi ut på dårlig moral om utvisninger da spiller det ingen rolle med håpløse dommere, ufine motspillere eller om en mann står oppført på en papirlapp eller ikke», heter det i artikkelen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken