Ingen regler under Hareide

Foto: Lise Åserud / Scanpix

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Landslagssjef Åge Hareide frykter ikke at spillerne vil bryte reglene selv om de får bo midt i Oslo. Forklaringen er enkel.

27.04.04 07:04

Avstanden mellom Nils Johan Semb og Åge Hareide som landslagssjefer er stor, ikke bare i fotballfilosofi. Også utenfor banen er avstanden svært tydelig.

Mens landslaget under Nils Johan Sembs ledelse bodde isolert på Fornebu, holder man under Åge Hareide til midt i Oslo sentrum. Og verken cafébesøk eller andre normale gjøremål er forbudt.

- Det er ingen regler! Vi har frihet under ansvar. Jeg regner med at spillerne passer på hverandre, og at de selv vet hvordan de skal forberede seg til kamp, sier Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

- Vi må ikke lage problemer ut av ingenting, mener han.

John Arne Riise er en av mange som setter pris på det nye tankesettet.

- Det betyr veldig mye. Først og fremst er vi her for å spille fotball, selvfølgelig, men nå får vi for eksempel sjansen til å møte kompiser vi sjelden ser. Det er frihet under ansvar, sier Riise til TV 2 Nettavisen.

Men selv om landslagsspillerne trives under den nye friheten, tok verken Riise eller noen andre på landslaget opp regelverket og isolasjonen med Nils Johan Semb.

- Semb tok den avgjørelsen selv. Det er manageren som bestemmer slikt, mener Riise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag