Gå til sidens hovedinnhold

Ingen sikre vinnere i Trondheim

Ja, det er vår påstand for mandagens doble V5-omgang på Leangen.

Sportspills meny mandag
V65 Mantorp: Espen byr på to bankere
V4 Åby: Helfrekt fjerdevalg som banker
Oddstips: Suksess for Granada?
Tippeligaen: Nettavisens tabelltips

Det er rett og slett umulig å finne en banker på Leangen mandag, og dermed spiller vi bankerfritt mandag. Vi vurderte 1 Trons Pila i V5-4A/V5-1B, men det er en rekke eksempler på at kaldblodshester som har vært på Vincennes kan slite i sin første start her hjemme etterpåog dermed falt hun ut av vurderingen. Og ellers er det kjemisk fritt for bankerkandidater, og dermed spiller tynt i noen løp.

Oppdatert mandag ettermiddag: Vår glitrende V4-banker Stevie Ray (2.valg i spillet) innfridde på Åby og dermed ble det meget pene 5 897 kroner tilbake på vårt største V4-forslag (innl.pris kr 1008).

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.30

V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

To sikre og en luring
I V5-1A er det tilsynelatende et to hesters-oppgjør og klart først på ranken står 3 Lord Francis. Hadde ingen god dag på de svært spesielle baneforholdene som var i Drammen under forrige helgs V75-løp og det løpet er bare å glemme. Var strålende til andre fra dødens nest sist, der kun den nytente gamlingen Sean Trot tok seg forbi og har jevnt over levert solide løp hele vinteren gjennom. Normalt ladder Edvard Kristiansen fra start her og vi kan ikke forestille oss at Arne Nilsen tar imot med den eneste strekhesten (formløse Come On Sandy). Klart førstevalg i V5-1A.

9 Noustiti har på mange måter et gaveløp. Hengte brukbart med fra lederryggen i et V75-løp på Leangen for to måneder siden (Winmecredit vant det løpet) og er jo ikke i nærheten av å møte slike hester her. Så må vi også betale for 4 Wilson Creation som spurtet gnistrende til fjerde nest sist. Det er form på denne vallaken og han blir nesten ikke rørt i totoen denne mandagen. Inge Melby kan få sin første seier på norsk jord etter sitt langvarige oppholde i Frankrike. 6 Joker Boti trakk seg svært enkelt sist og får stå på venteliste inntil videre og selv om 2 Fellowchip G.T. satt bom fast sist, så får også denne stå på venteliste denne mandagen.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 9-4 C: 6-2-8-1-7 D: 5

HTML EMBED

Vi må stå på fem hester
En meget solid 7 Hammer Stjernar får vårt vinnertips i V5-2A. Garberg-hesten løste utfordringen med startbil på en flott måte for fjorten dager siden og selv om ikke sprint er en ubetinget fordel, er dette en hest vi liker svært godt.

8 Eldsjuba kan fikse Monika Fremstads første trenerseier. Hoppa var solid i tre strake seiersløp, før hun skuffet litt i sin siste start 25. november. Kommer nå ut etter pause i regi Monika og har vist at hun kan springe fort. Men med skuffende innsats i sitt siste løp før pause og tre måneders pause, nøyer vi oss med andrevalget her. 3 Arnsilver hang bra med i seiersløpet til Hammer Stjernar for fjorten dager siden og selv om det nesten var 40 meter frem til Hammer Stjernar i mål, har vi følelse for at Arnsilver er kraftig forbedret med det løpet i kroppen og sprint er garantert en fordel.

10 Leo Even hadde vi klart obs på sist, og hesten avsluttet flott til tredje da bak bedre hester enn dette. Får nå Atle Eggan i sulkyen, og det er et klart pluss. 5 Vikkifaks galopperte i repriser sist, men viste fart mellom galoppene og sprint er en fordel. Vi må på stå på fem hester, men utelukker ikke helt at 11 Mankell kan avlegge sitt maidenship (ta sin første seier).
Rangering V5-2A: A: 7 B: 8-3-10-5 C: 11-1-4-2-12-9-6

Mer suksess for Forkerud
Tom Forkerud har med seg flere hester til Leangen denne mandagen og i V5-3A må stallhesten 13 Tombola Du Loisir blir klar favoritt. Har riktignok blitt disket i sine to første montestarter i år, men har vunnet flere løp på imponerende vis i monte og feilfritt er det topp vinnersjanse.

2 Dominik De Champs gjør en svært spennende debut i monte og fra strek skal denne tidlig på. Vi innbiller oss at hesten passer bra i denne grenen og krefter er det som kjent mer enn nok av. 7 Rebella Donna har vært en plussvariant i monte og duger npk godt også her. Vi synes disse fire hestene skiller seg litt ut i dette monteløpet.
Rangering V5-3A: A: 13 B: 2-7-6 C: 9-11-1-3-12-5-10-4

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
1 Trons Pila har nesten et gaveløp, ihvertfall grunnlagsmessig i dette løpet. Hoppene har fått 20 meters godtgjørelse og slik sett står Brækken-hoppa perfekt inne i dette løpet. Men har altså vært i Frankrike siden sist og det er alltid et uromoment. Uansett klart førstevalg.

Like klart annetvalg må 6 Solør Stegg bli. Det kan bære rett til tet fra springsporet og selv om hesten er noe ustabil i prestasjonene, kan det være tet og slutt. Vi tror klart mest på disse to, men utelukker ikke verken 7 Tranmælsgutt (løp i kroppen nå), 8 Vorset Ivers (står endelig litt bedre til), 2 Theoblessa (stallskrik i V75 sist, men ble strøket), eller 9 Remelden (står tøft til på 40 meter tillegg, men lite felt trekker opp).
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 6-7-8 C: 2-9-4-3-5

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Galopplystne, men fartsfylte 6 Jærvsørappa blir forholdsvis klar favoritt i et ellers fint spilleløp. Jomar Blekkan har kanonform på stallen for øyeblikket og Jærvsørappa er intet unntak. Bunnsolid vinner til over 47 ganger pengene i et V75-løp her på Leangen for en måned siden og gikk glipp av en fremskutt plassering etter oppløpsgalopp på Bjerke i sin siste start.

1 Engas Odin er fortsatt ikke i nærheten av fjorårsnivået, men holder trolig teten her og var kanskje litt forbedret sist. 4 Bjørkekvikk er ingen løve nedover oppløpet, men har en fin speed om han får gå på vent og har en ellers fin oppgave her. 3 Vorset Martin varslet vi for sist, men Thomas Mjøen satt og sov i køen og satte inn angrepet altfor sent den dagen. Vi slipper ikke denne enda. Smygeren 9 Junar får også plass på våre spilleforslag. Fem hester får plass på kupongen i et bra felt.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 1-4-3 C: 9-12-2-5-10-7-8-11

V5-3B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Tre hopper skiller seg klart ut i dette løpet og fremst setter vi 6 Routine B.R. som trolig når føringen her. Sammen med Andre H. Stensen er det da bra sjanse for tet fra start til mål, men all den tid vi ikke er helt sikre på at Routine B.R. når føringen, tar vi med to hester til.

1 Beauty Di Quattro har funnet storformen etter å ha vært et stallskrik gjennom hele vinteren. Fikk sin etterlengtede seier på Leangen i sin siste start for tre uker siden og avsluttet meget bra den dagen. Står litt hardt inne på penga, men denne tåler å gjøre litt selv. Det gjør også 7 Regal B.R. som slo seg forbi nettopp Beauty Di Quattro nest sist i en tett finish og kan vinne igjen. Vi stenger butikken der og lar kapable 4 Scream stå på venteliste inntil videre. Hoppa fungerte heller ikke sist.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 1-7 C: 4-8-9-3-2-5

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Han har sett lysende ut fireårige 9 Dream Va Bene i to strake seiersløp på Leangen og selv om motstanden er betydelig tøffere mandag, setter vi Wolden-traveren først igjen sammen med Jomar Blekkan.

10 Bo Brady var strålende vinner nest sist og vårt førstevalg for dagen (femtevalg i spillet). Havnet i dødens i tøft V75-lag i sin siste start og det ble naturligvis for tøft. Her er det tilbake til vanlig mandagsmotstand og da skal femåringen tidlig på. Det skal også 5 Saxo K, som garantert er mye forbedret med løp i kroppen og den sannsynlige tethesten 3 Order By Plane som har trent bra etter tre måneders pause.

Også i dette løpet stopper vi på fire hester, mens hester som 11 Armani B.R (innfridde som vårt objekt sist, men mye tyngre oppgave her) og 2 Malakitt (fikk alt sydd opp sist) er aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 9 B: 10-5-3 C: 11-2-8-1-6-7-4

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Selv om det er sprint, så må vi sette 5 Hongslo Gutten først i V5B-finalen. Hesten har kommet strålene tilbake etter en formsvikt i vinter og hadde garantert slått 8 Husankongen uten galoppene midt på oppløpet sist. Hongslo Gutten er garantert den tøffeste gutten i klassen her og kan vinne fra dødens. Men han er fortsatt ustå på beina, så vi dekker opp med to andre hester.

1 Storsjarmøren har vært uforskammet god i to strake seiersløp og får garantert tet her. Nå har motstanden vært svak i de to seiersløpene, så her er det aldeles opp til bevis. Storsjarmøren drar fordel av sprint og at han er 100 % travsikker. 8 Husankongen er neppe i den samme toppformen, som da han radet opp seire i vinter, men hesten har også tjent fryktelig mye penger på kort tid og kan selvsagt vinne igjen. Tre hester er normalt heldekk her, selv om det er flere andre brukbare hester på farten i V5-5B.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 5 B: 1-8 C: 9-10-11-6-2-4-3-7-12

Kommentarer til denne saken