*Nettavisen* Sport.

Ingen snørr og tårer for Reka

Kjetil Rekdal tok et siste farvel med spillerne før tirsdagens trening på Vallhall. Det ble en avslutning i klassisk Rekdal-stil.

22.08.06 17:46

Les også:Ikke hørt fra VIF

VALLHALL (TV 2 Nettavisen): - Det var en brutal stemning. Men jeg har vært i gamet lenge, og har hele tiden vært klar over at denne situasjonen en dag måtte komme. Det hører med å ta avskjed, sa Rekdal til et det store pressekorpset utenfor Vallhall.

Han vil ikke si hvordan spillerne reagerte da han tok sin siste prat med spillerne som VIF-trener, men medgir at selv for ham var det et litt spesielt øyeblikk. Kaptein Tom Henning Hovi forteller likevel at det ble litt «typisk Rekdal» det hele.

- Det var kort og kontant – typisk Reka. Han ønsker ikke akkurat snørr, tårer og blomster, for å si det sånn, humrer VIF-kapteinen, som likevel følte at det var litt rart, det hele.

- Jeg har jo jobbet sammen med ham her i seks år nå, så det er rart å ikke skulle ha ham med videre. Men det blir vel noen telefoner og tekstmeldinger når Liverpool vinner og Leeds taper, i beste Pondus-stil, innrømmer 34-åringen.

Ønsket spillerne lykke til
Etter Rekdals lille innlegg i VIF-garderoben på Vallhall, fikk han en høflig applaus fra spillergruppa, før han tok sin Ultra-bærepose med personlige eiendeler og forlot sin tidligere arbeidsgiver. Men før han kjørte vekk fra Vallhall, tok Rekdal seg god tid til den mannssterke pressen først.

Rekdal fortalte at han hadde takket spillerne for tiden de hadde hatt sammen, og at han ba dem være lojale overfor trenerapparatet, med tidligere assistenttrener Petter Myhre i spissen.

- Petter Myhre kommer til å få en tøff start, men har forutsetninger for å klare det. Jeg ønsker ikke å spekulere i om han kommer til å bli en permanent løsning, sa Rekdal.

Avviser oppslag
Den tidligere landslagskjempen avviste samtidig opplysninger i media om at han hadde sagt opp jobben allerede for to uker siden, og at avtalen med klubbledelsen gikk ut på at han skulle jobbe som trener ut sesongen.

- Kanskje kan jeg ha sagt i en liten bisetning at jeg ville vurdere stillingen min hvis resultatene ikke ble bedre. Men planen om å gå av, ble først tatt etter FFK-kampen i helga. Det som skjedde der ga meg et svar- «Kjetil, nå er det nok».

Likevel understreker den avgåtte VIF-treneren at han var tom, slik mange har hevdet.

- Jeg var ikke tom, jeg var ikke sliten, men jeg hadde en følelse av at det var riktig å gå videre, mener 37-åringen.

Holder mulighetene åpne
Nå skal romsdalingen ta seg en lang ferie, og håper å få sett mer til både barn og foreldre, som alle bor på Vestlandet. Han lover at han ikke vil stå på TV og slakte andre lag som ekspertkommentator, men ser for seg at det kan være andre roller han kan fylle i tiden fremover.

- Kanskje jeg blir sportskommentator, og jobber med landslaget, kanskje jeg skal inn i et underholdningsprogram, eller kanskje jeg gjør noe helt annet, sier Rekdal, som ikke finnes redd for at det ikke skal skorte på jobbtilbud.

Spesielt ikke som trener.

- Kjetil Rekdal er en utmerket trener, og jeg er ikke overrasket at det kom jobbhenvendelser allerede i går, sier den gamle Brasil-senkeren seierssikkert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.