Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen spillere er større enn laget

Kaptein Martin Andresen gir seg i Brann. Det bekymrer ikke Cato Guntveit og Olafur Örn Bjarnason.

BRANN STADION (Nettavisen): Guntveit er nærmest prototypen på en lojal klubbspiller. Og samtidig som det omsider ble bekreftet at Martin Andresen forlater Brann, ble det kjent at Cato Guntveit avslutter karrieren i Bergen.

Høyrebacken satte mandag navnetrekket sitt på en ny treårskontrakt med Brann.

- Det var aldri noen tvil om at jeg ville fortsette i Brann, forteller 32-åringen til Nettavisen.

- Vi skal spille Mesterligakvalifisering neste år og kommer til å kjempe i toppen, fortsetter han.

- Ingen er større enn laget
Han bruker ikke mange kaloriene på å at Martin Andresen nå forlater Brann.

- Ingen spillere er større enn laget og klubben, sier Guntveit, som ble hentet fra Branns eget juniorlag i 1995. Han har spilt i Brann i hele karrieren med unntak av tre sesonger i skotske Aberdeen fra 1999 til 2002.

- Men hva betyr det å miste en så stor ledertype som Andresen?

- Vi mister en god fotballspiller. Sånn er det i toppfotballen. Men vi har mange gode ledertyper i Brann, så det tenker vi ikke mye på, mener forsvarsspilleren.

Foran 2004-sesongen ga Brann-trener Mons Ivar Mjelde kapteinsbindet til Guntveit. Men to år senere overtok Andresen det ærefulle oppdraget.

- Jeg vet ikke om jeg nå blir kaptein igjen. Det er opp til treneren å avgjøre, sier han diplomatisk.

Bjarnason blir også
Den islandske stopperen Olafur Örn Bjarnason forlenget også sin kontrakt med Brann torsdag etter å ha blitt koblet til flere andre klubber de siste ukene.

- Jeg vet det var interesse fra andre klubber, men så lenge jeg spilte for Brann ønsket jeg ikke å gå i forhandlinger. Det kom aldri så langt at det ble noe konkret, og jeg hadde hele tiden en god dialog med Brann. Jeg valgte å forlenge fordi vi går en spennende sesong i møte neste år, med Mesterligakvalifisering og det hele, sier Bjarnason til Nettavisen.

Bjarnason tenker i likhet med forsvarskollega Cato Guntveit ikke mye på at Andresen forlater Brann ved sesongslutt.

- Martin er en bra fotballspiller, for all del. Men det er ikke sånn at han vant ligagullet alene. Det var minst 4-5 spillere som bidro i minst like stor grad denne sesongen, mener Bjarnason, og nevner blant annet forsvarskollega Kristjan Örn Sigurdsson, Thorstein Helstad og Håkon Opdal.

- Med tanke på de neste sesongene har vi dessuten mange gode sentrale midtbanespillere, som Hassan El Fakiri og Eirik Bakke, legger han til.

- Ga oss ikke beskjed
- Når fikk spillerne beskjed om at Andresen ville slutte i klubben?

- Han er en veldig god kortspiller, og holdt kortene tett inntil brystet. Klart vi spurte ham litt i garderoben og slikt, men han ville aldri si noe. Det er likevel klart at vi lenge var klar over at han kom til å gi seg. Vi leser jo aviser, vi og, svarer Bjarnason og ler.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner