Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen står imot smilet til Kari

Voss takker Kari Traa for at bygda får arrangere VM i 2013.

Det internasjonale skiforbundet tildelte torsdag verdensmesterskapet i freestyle i 2013 til Voss, ikke minst til stor glede for Kari Traa.

- Dette betyr veldig mye for sporten i Norge. Vi skal bygge ut skianleggene på Voss og da er dette en super anledning, sier Kari Traa til Nettavisen.

- Hva betyr det for deg personlig?

- For meg betyr dette veldig mye. Jeg fikk jo kjøre VM, men aldri på hjemmebane. Men jeg jobber jo fortsatt med småjentene mine, så om fem år vil de stå på toppen av seierspallen, lover den tidligere OL-mesteren.

Kari Traa trener nemlig sitt eget lag av unge, entusiastiske og lovende fristilkjørere.

Norsk fest i Cape Town
Det er ikke bare Kari Traa som sprudler i Cape Town akkurat nå. Vikersund ble også tildelt et VM torsdag - og selvfølgelig feirer søkerkomiteene sammen.

Tore Nyborg, som også sitter i søkerkomiteen, men fulgte tildelingen hjemme i Norge, gir nettopp Kari Traa æren for at Voss nå får arrangere VM.

- Voss hadde ikke vært en freestylearrangør uten Kari Traa. Hun har lagt grunnlaget for at det er etablert en freestylekultur hos oss og ikke minst for en fantastisk rekruttering, sier Tore Nyborg i søkerkomiteen til Nettavisen.

Det var Kari Traa selv som sto for presentasjonen av Voss under kongressen i Sør-Afrika. Iført bunad og sitt velkjente smil er det kanskje ikke så rart at Voss vant VM-kampen?

- Ingen kan stå imot smilet til Kari, ler Nyborg.

Første gang i Norge
Dette er første gang VM i freestyle blir arrangert i Norge. Det er også første gang Vestlandet får arrangere et verdensmesterskap i noen form for vinteridrett.

- Vi føler det som om vår lille bygd på Vestlandet skal stå i verdens søkelys i en ukes tid i 2013. For bygda Voss er dette en utrolig stor dag, sier Nyborg.

Men faktum er at både han og Kari Traa på forhånd regnet med å bli tildelt VM.

- Voss var eneste søker. Det var flere som ville søke, men da de fikk høre at Voss skulle søke, vile de ikke lenger. Du må uansett være kvalifisert, og ha alt på plass med tanke på tv-sendinger og slikt, men det hadde vært utrolig pinlig å ikke fått det, innrømmer Traa.

Tildelingen medførte også at Voss får arrangere verdenscup i 2009, 2011 og 2012.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken