RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen stopper Liv Grete

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
Liv Grete Skjelbreid Poiree økte sin ledelse i verdenscupen ytterligere da hun søndag vant i ren utklassingstil i Ruhpolding i Tyskland.

–Det er den beste jaktstarten jeg har gjort. Jeg vet ikke om noen andre har vunnet med større margin tidligere, men jeg har ikke gjort det, sa en meget godt fornøyd Liv Grete Skjelbreid Poiree til NTB etter rennet.

Det norske skiskytteresset gikk ut 36 sekunder foran Svetlana Ishmouratova og 56 sekunder foran Martina Glagow fra start på søndagens 10 kilometer lange jaktstart.

Det skulle vise seg å holde i massevis.

Verdenscuplederen skjøt feilfritt på de tre første skytingene, og kunne koste på seg en bom i stående på siste skyting. I mål var hun over halvannet minutt foran Ishmouratova, som tok sin andre andreplass på to dager.

–Det var rått, og helt fantastisk. Selv om ledelsen hele tiden var stor, fikk jeg aldri sjansen til å føle meg ensom der ute. Det var masse skriking og roping, men jeg registrerte ikke hva publikum sa. Jeg smilte bare tilbake til dem så godt jeg kunne, for det hadde jeg tid til i dag, sa Liv Grete.

Liv Grete Skjelbreid Poiree står nå med 457 poeng i verdenscupen, og ligger 53 poeng foran Sandrine Bailly, som er nummer to. Olga Pyleva avanserte til tredjeplass etter søndagens jaktstart, og står med 390 poeng. Uschi Disl er nummer fire med 385 poeng.

Seieren søndag var Skjelbreid Poirees fjerde denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere