Gå til sidens hovedinnhold

Ingen straff for Carew og Riise

John Carew og John Arne Riise blir ikke ytterligere straffet av forbundet etter slåsskampen før Portugal-kampen sist uke. De to får en skriftlig irettesettelse.

John Carew ble umiddelbart tatt ut av troppen etter at han slo John Arne Riise flere ganger i ansiktet i spillerbussen etter treningen på Marienlyst 8. september.

Mange mente også at John Arne Riise burde straffes, siden han fremprovoserte slagene, ved å flere ganger spytte på Carews sko i forkant.

Formildende omstendigheter

"NFF ser svært alvorlig på denne saken, men i formildende retning er det lagt vekt på at spillerne har beklaget sin oppfø rsel over for hverandre, overfor en samlet spillergruppe og stø tteapparat på landslaget, og gjennom media. De har erkjent at deres opptreden uakseptabel og uforenlig med landslagets verdier. NFF har også lagt til grunn at det er første gang de to spillerne er involvert i en episode av slik karakter", heter det i pressemeldingen.

- Den beslutning vi har tatt i dag må også sees i lys av reaksjonen vi gjorde umiddelbart, da John Carew ble sendt hjem og ikke fikk spille mot Portugal, sier informasjonssjef Roger Solheim til TV 2 Nettavisen.

- Det at de har skværet opp seg i mellom, og beklaget sin oppførsel utad, gjorde også at vi følte det som tilstrekkelig å gi en skriftlig irettesettelse, legger Solheim til.

Har dere i den skriftlige irettesettelsen advart om hvilke konsekvenser det vil få dersom spillerne gjentar denne type oppførsel?

- Det står i den skriftlige irettesettelsen de får at NFF finner denne type oppførsel uakseptabel. Vi har ikke gitt noen ytterligere advarsler. Vi tror det holder, sier informasjonssjef Roger Solheim til TV 2 Nettavisen.

Norges Fotballforbund anser seg nå ferdig med saken.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene