RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Ingen støtte til Rugland

- Det hadde vært lettere hvis jeg gikk på ski.

En nordmann har i 2013 vært blant de mest omtalte spillerne innen amerikansk fotball. Det er ganske uvanlig. Så er også historien til Håvard Rugland uvanlig.

29-åringen fikk prøvespille for tre klubber i NFL etter at han postet en video av seg selv på YouTube. I videoen får vi se ham i aksjon som kicker i forskjellige situasjoner, den ene mer imponerende enn den andre.

Rugland ble kuttet fra Detroit Lions i sommer, selv om han imponerte med en treffprosent over 90 i sesongoppkjøringen.

Lions ville beholde Rugland, men reglene tillot ikke det. Og klubben ville naturlig nok ikke vrake sin 38 år gamle stjernekicker David Akers.

Selv om Håvard Rugland står uten kontrakt denne NFL-sesongen, trener han for fullt for å sikre seg en kontrakt i løpet av våren. Denne satsingen finansieres av en sponsoravtale med Pepsi Max. Han får nemlig ingen økonomisk støtte av Norges Idrettsforbund.

- Jeg prøvde meg faktisk i januar, etter at jeg var på prøvespill i Jets og fikk gode tilbakemeldinger, og visste at det var andre klubber som var interessert. Da ringte jeg forbundet, men jeg ble satt videre og videre hele tiden. Jeg fikk til slutt spurt noen om det var noen stipend jeg kunne søke på for å få støtte, men det var det ikke, sier Håvard Rugland til Nettavisen.

- Det hadde vært lettere hvis jeg gikk på ski, for å si det sånn, legger han til.

- Er dette frustrerende?

- Ja, det synes jeg jo. Amerikansk fotball er en stor idrett hvis du ser globalt, så jeg synes jo at de kunne gitt litt støtte. De sender jo en del skiløpere til alpene. De kunne ha fordelt det litt bredere. Det var ikke mye penger jeg spurte om, konstaterer Rugland.

Håvard Rugland er gjest i Nettavisens serie «Det Store Intervjuet» førstkommende lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere