*Nettavisen* Sport.

Ingen superstjerner vil til City

Foto: AFP/Scanpix

Storklubber utnytter Citys gode økonomi.

22.01.09 10:58

Manchester City er på evig shoppingjakt etter nye spillere. Med tilnærmet ubegrensede transfermidler jakter klubben spillere i hele verden. Til nå har klubben handlet inn tre nye spillere for totalt 400 millioner kroner. Wayne Bridge, Craig Bellamy og Nigel de Jong er spillerne som så langt har latt seg lokke av Citys fete lønninger. Og Eastlands-klubben gir seg ikke med det. Nå ryktes det at klubben kan komme til å bruke ytterligere 600 millioner før vinduet stenger i slutten av måneden.

Ifølge The Guardian vil City-sjef Mark Hughes forsterke troppen med en ny midtstopper, samtidig som han er interessert i å hente Chelseas venstreback Alex. Hughes har kanskje pengene til å hente Alex, problemet er at Alex nødvendigvis ikke er interessert i å flytte til Manchester. Og det er nettopp dette som er problemet til Manchester City.

Den siste uken har AC-Milan-stjernen Kaka vært linket til klubben. City var desperate etter å hente brasilianeren, og klubben skal ha fristet med en ukelønn på fem millioner kroner for å sikre seg ballmagikerens tjenester. Dessverre for City takket Kaka nei.

Onsdag kom det fram at City skal ha hatt flere verdensstjerner i søkelyset før Kaka-sagaen ble kjent.

Krever for mye
Allerede i desember i fjor skal City ha prøvd å hente Valencia-duoen David Villa og David Silva. Klubben fra Manchester skal ha lagt èn milliard på bordet for duoen, men den spanske klubben skal ha krevd drøyt 1,3 milliarder for spillerne. Dette mente City var for mye, og forhandlingene strandet.

En delegasjon fra klubben skal også ha reist til Torino for å prøve å sikre seg den italienske stjernekeeperen Gianluigi Buffon. Juventus skal ha krevd en milliard for målvakten, noe City mente ble for dyrt.

- Vi er ikke dumme. Vi har brutt forhandlinger med toppspillere etter at klubbene har forlangt latterlige summer for spillerne, uttalte styreleder i Manchester City, Gary Cook onsdag.

Blir utnyttet
Cook mener klubber prøver å utnytte det faktum at City har store summer tilgjengelig.

- Vår erfaring fra dette transfervinduet er at klubbene utnytter at vi har penger til rådighet. Da velger vil heller å bryte forhandlingene, noe manager Mark Hughes også forstår.

- Oppfatningen om at vi kaster penger rundt oss er feil, sier Cook.

Thierry Henry skal også ha vært i søkelyset hos Mark Hughes. City var villige til å bla opp 250 millioner kroner, men Hughes ble usikker på om 31-åringen fortsatt har det som trengs.

Ikke nok med det. City har også jaktet Lassane Diarra, Roque Santa Cruz, Shay Given, Yayà Tourè og Manchester United-spissen Carlos Tevez.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.