RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen sympati for razzia-protest

Sist oppdatert:
Den internasjonale olympiske komité (IOC) bryr seg fint lite om østerrikernes protester mot nattens doping-razzia.

SESTRIERE (TV 2 Nettavisen): Den østerrikske langrenn og skiskytter-leiren er i harnisk etter at italiensk politi på oppfordring fra IOC raidet utøverhotellet på jakt etter ulovlig dopingutstyr natt til søndag, og har levert inn en offisiell protest.

Men IOC har ingen sympati for østerrikerne etter at den utestengte treneren Walter Mayer ble observert blant utøverne på bostedet i Pragelato.

- Det at han er til stede i det samme området som utøverne, førte til at vi ble svært bekymret, sier Arne Ljungqvist i IOCs medisinske komité.

Ødelegger den olympiske ånd
Han viste søndag frem et bilde av det østerrikske skiskytterlandslaget sammen med Mayer tatt nå under OL.

- Dette bildet alene var grunn nok til å reagere, sier Ljungqvist, ifølge Reuters.

Ljungqvist legger til at Mayer overhodet ikke er akkreditert til Torino-OL, og er utestengt fra samtlige vinterleker frem til 2010. IOC-representanten beskylder den omstridte treneren for å ødelegge den olympiske ånden.

- At han viser seg her i OL, er i mot den olympiske ånd, slår han fast.

Østerrikes langrennsløpere endte på desidert sisteplass på søndagens stafett. De raser mot både IOC og italienske myndigheter etter nattens dop-razzia.

Nedbrutt stemning
- Med 20 politifolk inne på soverommet midt på natten - hvordan kan du konkurrere? Jeg sov ingenting i natt, sa Østerrikes mann på tredjeetappen, Roland Diethart.

- Stemningen er på bunn. Alle føler seg nedbrutt etter nattens hendelser. Det er galskap, sa talsmannen for det østerrikske landslaget, Erich Wagner, like før langrennsstafetten ble vunnet av den italienske kvartetten.

Mayer etterforskes nå av italienske myndigheter etter at han dukket opp i OL-byen.

Etterforskes
- Han etterforskes i henhold til den italienske anti-dopingloven, bekreftet en kilde overfor Reuters.

Ifølge Reuters er imidlertid ikke den utestengte treneren ettersøkt av politiet, og det er ikke utstedt arrestordre på Mayer.

På en pressekonferanse søndag formiddag, sa generalsekretæren i det østerrikske skiforbundet, Heinz Jungwirth, at Mayer overhodet ikke var knyttet til landslagene på noen som helst måte.

Jakter på Mayer
- Vi forstår at politiet var på jakt etter Mayer, og ingen andre. Nå får vi bare avvente politirapporten. Vi vil benytte anledningen til å si at Mayer ikke er en del av vårt lag, og er ikke involvert på noen som helst måte i OL. Han er suspendert og vi følger naturligvis reglene, sa Jungwirth.

Han sa samtidig at de østerrikske utøverne ikke kom til å trekke seg fra OL i protest mot dopingrazziaen.

PS: Politiet har så langt ikke funnet spor av ulovlige preparater hos den østerrikske OL-troppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere