*Nettavisen* Sport.

Ingen sympati for ubetalt kollega

Foto: (Skelde Cycling/procycling.no)

- Å sjekke kontrakten sin er jo det enkleste i verden, sier Gabriel Rasch.

15.11.12 10:08

Det danske laget Christina Watches-Onfone har valgt å holde tilbake lønnsutbetalinger til Micheal Reihs. Lagledelsen mener at rytteren har opptrådt illojalt.

- Den 18. oktober opptrådte han på et arrangement for Team Cult Energi og deres sponsorer. Det syntes ikke våre sponsorer var noen god idé, uttaler Hembo til tv2sporten.dk.

Les også: Dette bildet kostet ham lønna

Han hevder også at rytteren skal ha forsøkt å lokke over en annen CWO-ansatt over til laget via sin Facebook-profil.

Forundret Rasch
Gabriel Rasch, som skal kjøre for Team Sky neste år, har liten sympati for Reihs og mener at slike saker lett kan unngås.

- Det burde jo være en grei sak å overholde slike regler dersom de er en del av kontrakten, sier Rasch til procycling.no

- Nå vet ikke jeg hva slag kontrakt Reihs har å forholde seg til, men slike regler er ganske standard, og å forhøre seg med arbeidsgiver om slike forhold hvis man er usikker, er jo noe av det enkleste i verden.

Den 36-årige veteranen fra Hole har i løpet av sin karriere kjørt for flere profflag, blant annet Crédit Agricole og Garmin-Cervélo, men forteller at han opplever at Team Skys reglement på området som krystallklart.

- Det er forskjellig fra lag til lag hvor streng man er på slike regler, men det er vanskelig ikke å kjenne til dem når man først har signert under på en kontrakt, flirer Rasch.

- Det er trist
Reihs vært uten lønn siden 18. oktober og er nå sparket fra laget. Dansken vil imidlertid ikke gi seg med det første, og har som hensikt å få utbetalt den lønnen han mener han har krav på. Samtidig synes han det er synd at arbeidsforholdet skal ende på en slik uheldig måte.

- Det er beklagelig at to gode år på Christina Watches-Onfone skulle ende på denne måten. Det er to år jeg inntil ganske nylig har vært fornøyd med, sier Reihs til ekstrabladet.dk.

- Det er trist at Hembo tror at jeg har handlet i ond tro. Ilojal er en betegnelse jeg aldri hadde brukt om meg selv. Jeg har tvert imot alltid opptrådte svært oppriktig i alt jeg har gjort, bedyrer Reihs.

Uvitende lagkamerat
Nordmannen Frederik Wilmann kjører også for Christina Watches-Onfone, men kjente ikke til at lagkompis Reihs hadde vært uten lønn den siste tiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Samtidig mener Wilmann at det må være flere forhold som ikke har kommet frem i lyset, med tanke på at lagledelsen i Christina Watches har tatt slike drastiske grep.

- Dette var helt nytt for meg, men det sier seg jo selv at slikt gjør man ikke hvis kontrakten sier det motsatte, sier Wilmann til procycling.no

- Likevel virker det som at noe mer ligger bak her, forhold jeg ikke kjenner til.

Liknende sak
Reihs sin feide med Christina Watches-Onfone minner om Trent Lowes uoverensstemmelse med sin tidligere arbeidsgiver Garmin-Slipstream i 2010. Lowe var under kontrakt med Garmin-laget da han på slutten av året dro på treningsleir med sin kommende arbeidsgiver, Pegasus Racing Team.

Den aktuelle rytteren ble avbildet på en annet sykkelmerke enn hva Garmin-laget sverget til. Dermed ble Lowes resterende lønn tilbakeholdt.

Det samme gjelder for eksempelvis Rasch som i disse dager har fått teste sin nye Pinarello-sykkel fra Sky. Offisielt er han likevel FDJ-rytter på La Pierre-sykkel ut året.

Hva mener du? Fortjener man en smekk på pungen om man fronter sin nye arbeidsgiver uten å avklare det med den gamle? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.