Starten på den 143 kilometer lange etappen mellom Bidbid og Al Wadi Al Kabir, ble en hektisk affære.

RTS Racing Team hadde store problemer, og hadde på et punkt fem ryttere bak hovedfeltet.

I feltet var det også urolig. Sprinteren Andrea Guardini (Farnese Vini-Selle Italia) gikk i asfalten, men kom seg i det minste opp på sykkelen igjen.

Det var kun to ryttere som klarte å komme seg unna i brudd denne gangen. Det var Stijn Vandenbergh (Omega Pharma-Quick Step) og alltid offensive Klaas Lodewijk fra BMC Racing.

Kuperte, avsluttende runder
Sjansen var liten for at bruddet skulle holde hele veien inn. Etappen bød nemlig på to relativt tøffe stigninger. Mot slutten av dagen skulle rytterne kjøre to småkuperte runder foran sprinten i Al Wadi Al Kabir.

Lodewijk var den første av de to til å kaste inn håndkleet, mens Vandenbergh ble sveivet inn innenfor den siste milen av etappen.

I dette området minnet løypeprofilen om en av Ardennerklassikerne. Det førte selvsagt til eksplosiv kjøring, og en profil som inviterte ryttere som Sylvain Chavanel, Peter Sagan og Sandy Casar til å forsøke å riste av seg rendyrkede sprintere som Mark Cavendish, André Greipel og nevnte Guardini.

Feltet sprakk etter hvert opp i flere fraksjoner. Cavendish, Matthew Goss og Marcel Kittel var blant dem som må slippe tidlig. De kom inn over fire og et halv minutt bak vinneren.

Ingen ristet av Greipel
På tross av mange iherdige forsøk fra klatresterke ryttere, klarte man ikke å renske den første gruppa for gode avsluttere. Da feltet kom inn til Al Wadi Al Kabir for andre gang, satt fremdeles André Greipel i pole position. Der framme satt også Peter Sagan som kan vinne i omtrent hva slags løype det skulle være, på en god dag.

Dermed gikk det etter oppskriften. Greipel vant etappen og forsvarte med det sammenlagtledelsen. Sagan ble nummer to, mens Tony Gallopin, Nacer Bouhanni og Chris Sutton fulgte på plassene etter.

Ryttere som Martin Kohler, Sylvain Chavanel og Ramunas Navardauskas har lite å stille opp med mot et slikt selskap, men sikret seg i hvert fall topp 10-plasseringer på etappen.

Både Alexander Kristoff og Gabriel Rasch hang greit med på etappen. Duoen satt i den andre store gruppen og trillet inn 1.33 bak vinneren.

Resultater, 4. etappe:
1. André Greipel (Lotto-Belisol)
2. Peter Sagan (Liquigas) samme tid
3. Tony Gallopin (RadioShack-Nissan) st
4. Nacer Bouhanni (FDJ-BigMat) st
5. Chris Sutton (Team Sky) st
6. Martin Kohler (BMC Racing Team) st
7. Pier Paolo De Negri (Farnese Vini-Selle Italia) st
8. Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) st
9. Ramunas Navardauskas (Garmin-Barracuda) st
10. Baden Cooke (GreenEDGE) st
(..)
60. Gabriel Rasch (FDJ-BigMat) +1.33
64. Alexander Kristoff (Katjsusja Team) +1.33

Sammenlagt:
1. André Greipel (Lotto-Belisol)
2. Peter Sagan (Liquigas)
3. Nacer Bouhanni (FDJ-BigMat) +18
4. Tony Gallopin (RadioShack-Nissan) +18
5. Baden Cooke (GreenEDGE) +19
6. Tom Jelte-Slagter (Rabobank) +21
7. Chris Sutton (Team Sky) +22
8. Jakob Fuglsang (RadioShack-Nissan) +25
9. Ramunas Navardauskas (Garmin-Barracuda) +25
10. Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan) +29
(..)
52. Alexander Kristoff (Katjusja Team) +2.41
81. Gabriel Rasch (FDJ-BigMat) +4.50