RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen Terry-effekt for Chelsea

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
John Terry tilbake, men Chelsea snublet på ny.

10. november var sist gang Chelsea vant en Premier League-kamp, etter det har London-laget snublet hyppigere enn Odd Sørli gjorde i sine glansdager. Liverpool-motstand liker de heller ikke (byen, ikke laget), gutta fra Stamford Bridge hadde misset i sine siste syv forsøk mot Mersey-motstand - og lørdag gikk det galt igjen.

Og det til tross for tidenes gavepakke fra Everton, og en John Terry på banen for første gang siden begynnelsen av november.

Kontroversiell straffe
Hjemmelaget viste seg likevel fra sin mindre potente side, men da Phil Neville slo en horribel ball hjemover minutter før pause, var Nicolas Anelka påpasselig frampå. Franskmannen møtte en i overkant rolig Tim Howard i Everton-målet. Amerikaneren blokket Chelsea-spissen, og selv om diskusjonen raser, valgte dommeren å peke på straffemerket.

Fra ellevemeteren var det Didier Drogbas tur til å være Mr Cool, ivorianeren hamret ballen på sedvanlig vis i nettaket, hans syvende Premier League-mål for sesongen.

Sliter etter pause
1-0, men langt fra imponerende fra fjorårets seriemester, og verre skulle det bli. Chelsea hadde nemlig ikke scoret i andreomgangen i sine fem siste kamper før Everton-matchen, og visste de ville være i trøbbel hvis Everton skulle finne nettmaskene.

Leighton Baines hadde planer om at så skulle skje. Den engelske landslagsspilleren hadde en kjempedag på Evertons venstreside, og slo den ene lissepasningen bedre enn den andre. Etter en times spill traff han pannebrasken til Jack Rodwell, men avslutningen gikk i treverket.

Fem minutter før slutt skulle det likevel lykkes.

Nytt kreminnlegg fra Baines, Seamus Coleman takket og bukket ballen videre til Jermaine Beckford, som fra kort hold scoret sitt andre for sesongen og sikret Everton et sensasjonelt poeng i London.

- Vanskelig periode
Etter kampen var naturlig nok Carlo Ancelotti en skuffet herre.

- Dagens resultat er selvfølgelig ikke bra.

- Vi er i en vanskelig periode, og vi håpet at dagens kamp ville gjøre at vi kom oss videre. Det klarte vi ikke, og vi var dårlige i andreomgangen, sier Chelsea-manageren til BBC.

Nå ser italieneren fremover.

- Nå må vi bruke neste kamp for å komme oss ut av trenden. Jeg er skuffet fordi vi ikke spiller vår fotball, og jeg må finne ut hvorfor vi ikke gjør det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere