*Nettavisen* Sport.

Ingen tør overta etter Svennis

Velger forbundet å gi Sven-Göran Eriksson sparken, kan de risikere å lete lenge etter en etterfølger. Flere topptrenere tør ikke å overta jobben.

02.08.04 18:13

Sven-Göran Erikssons fremtid som Englands landslagssjef henger i en tynn tråd etter avsløringene om svenskens privatliv. Torsdag skal det engelske fotballforbundet (FA) avgjøre svenskens skjebne - og får Eriksson sparken får FA det tøft med å finne en etterfølger.

Lenge før noe er avgjort omkring Sven-Görans Eriksson fremtid, har flere topptrenere avslørt at de ikke vil etterfølge svensken. Blant annet har Chelsea-sjef Jose Mourinho og Middlesbroughs manager Steve McClaren rykket offentlig ut og sagt de ikke vil ha jobben som Englands neste landslagssjef.

Engsjert Charlton
Nå kaster også Englands fotball-legende Jack Charlton seg inn i debatten om FAs behandling rundt Sven-Göran Erikssons fremtid. Charlton var kanskje Englands største helt fra VM-triumfen på hjemmebane i 1966.

- Jeg har ingen anelse om hva som er galt med FA. Om du vil sparke en trener, så må det være for det som skjer på banen - og ikke på grunn av det som skjer i privatlivet, slår Jack Charlton fast.

- Ikke noe for meg
Fotballegenden avslører også at han vet om flere topptrenere som ikke ønsker å etterfølge Sven-Göran Eriksson fordi de ikke får ha privatlivet i fred.

- De vet at alt de har gjort utenfor fotballbanen de siste 20 årene kommer opp til gransking og kan bli brukt mot dem. Derfor sier de til meg at " dette er ikke noe for meg", sier Jack Charlton - uten å nevne noen av topptrenerne han har pratet med.

Mark Palios trakk seg søndag som sjef i FA etter at han og Sven-Göran Eriksson innrømmet å ha vært til sengs med en sekretær i fotballforbundet.

Mener du Sven-Göran Eriksson bør få sparken? Si din mening og les hva andre mener i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.