- Ingen trenger å gråte for meg. Jeg kommer til å ha det bra, sier Lance Armstrong ifølge TV2Sporten.

Det fortalte den tidligere sykkelstorheten til pressen lørdag etter at annonserte at han ikke vil kjempe mot det amerikanske antidopingbyrået, USADA, for å bevise sin uskyld.

Les også: Armstrong mister sju Tour de France-titler

Syklisten stilte lørdag opp i et terrengsykkelrittet Power of Four Mountain Bike Race i Snowmass Village, Aspen. Flere personer har vist sin støtte til Lance Armstrong etter at han ga opp kampen mot dopinganklagene.

Der ble amerikaneren, som har stått øverst på Tour de France-podiet sju ganger, hyllet av de som møtte frem.

- Jeg er mer tilfreds nå enn det jeg har vært de siste ti årene. Jeg har ingenting å bekymre meg over. Mitt fokus er rettet mot fremtiden. Jeg har fem barn og en flott kone, samtidig har jeg en flott stiftelse som ikke er berørt av alt bråket der ute, fortalte 40-åringen.

Slått av 16-åring
Det til tross for at dopingspøkelset henger over ham. Selv om Armstrong valgte å kaste inn håndkledet i stedet for å møte USADA i rettsalen har ikke beskyldningene latt vente på seg.

Les også: Slik lurte Lance dopingjegerne

(Artikkelen fortsetter under bildet)

For Armstrong handlet ikke rittet, Power of Four Mountain Bike Race, om å vinne. Han så på det som en god treningsøkt og en flott mulighet til å oppleve de fantastiske omgivelsene, meldes det om.

Det var 16 år gamle Keegan Swirlbul som vant det 58 kilometer lange rittet. Armstrong ble nummer to, over fem minutter bak.

Verdensmesteren på sykkel fra 1993, i Oslo, skal også delta i et maratonløp søndag.

PS! ASO, Tour de France-arrangøren, kunngjorde fredag at de vil avvente i forhold til hva de gjør med Lance Armstrong, som altså vant touren sju ganger mellom 1999 og 2005.