RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Vanderloock/SCANPIX

Ingen truer Bodø/Glimt

Sist oppdatert:
Og Køge taper bunnkampen mot Lyngby. Les hvorfor i dagens første oddstips.

Sportspils meny søndag
Oddstips 1:Glimt og Lyngby spilles
Oddstips 2:Dagens Adeccodobbel
Tippetips:Flere sikre hjemmeseire
Tippeligaen:Skader og karantener
Sjekk også:Lesernes oddstips søndag
Trav:Sjekk våre tips til V5 Biri

I dag er det Tippeligaen og Adeccoligaen som dominerer langoddsen. Vi finner også fotball fra Sverige og Danmark, Sveits og Brasil. Her er det nok å velge i.

Dagens langskudd
Etter å ha vurdert Kristiansund BK sine sjanser i hjemmekampen mot Jevnaker, som skal være gode, lot vi objektet ligge, da oddsen på KBK ikke var all verden. KBK vinner ofte knepent denne sesongen, så en klar H til 1,40 er ikke aktuelt, all den tid Jevnaker gjerne taper med kun det ene, avgjørende målet. Men en hjemmeseier med nøyaktig ett mål, trolig i form av 2-1, belønnes med fine 4,85 i odds. Det er ikke usannsynlig i våre øyne, og U i objekt 8 til 4,85 blir dagens langskudd.

Vi er i siget med langskuddene om dagen, med Leipzig til 5,50 i forgårs og Lillehammer til 4,55 i går.

Dagens avslag
Vi står over innsatser i Young Boys - Servette. 1,35 på hjemmefavoritten blir alt for lavt mot nykommeren som slår godt fra seg og tilsynelatende har stor kapasitet. Oddsen på U og B er heller ikke veldig god, og det blir for vanskelig å prøve og forutse når Servette overrasker, til at vi orker å bruke tid på dette objektet.

Dagens spill
I dag faller valget på to store favoritter i Adeccoligaen som begge møter formløs motstand og bør vinne med gode marginer. Vi skal også igjen spille mot det danske bunnlaget HB Køge, i kombinasjon med hjemmesterke Bodø/Glimt. Det blir altså to spill i dag også, her er det første.

Bodø/Glimt - Asker
Glimt har skjerpet seg og de vinner nå hver eneste hjemmekamp. De fire siste har gitt 3-0 over Bryne, 4-2 over Kongsvinger, 1-0 over Mjøndalen og 3-0 over Sundet. Dette er solid, men også nødvendig, hvis Glimt skal ha noen sjanse på opprykk etter den svake sesongstarten. 4-3-0 på hjemmebane er pene tall og formen er god.

"Det er ikke meldt om nye skadeproblemer i troppen til Glimt, men det er usikkert om Michael Haukås starter. Erlend Robertsen er tilbake fra karantenen han har sonet etter sine tre gule kort", melder klubben på egen nettside.

Asker imponerte, men har totalt mistet formen. 1-1-4 på de seks siste er ikke bra, og de to siste kampene, begge bortekamper, er tapt 0-3 for Hødd og 0-4 for Ranheim. Dette ligner ikke det Asker-laget som åpnet sesongen så flott. Nå ligger Asker rundt midten, med 3-2-3 på bortebane. De spilte nylig 2-2 hjemme mot Bærum på det nye kunstgresset på Føyka i en treningskamp.

Det skal være lite skader nå, men vi setter spørsmålstegn ved Heimisson (a) og Marcus Ingebrigtsen (f) som visstnok har slitt med skader for ikke så lenge siden.

Denne kampen ser veldig rett frem ut, nå som Glimt dominerer og vinner alt på hjemmebane, mens Askers defensiv har begynt å lekke. Vi holder oss unna handicap-varianten her, men 1,45 på H blir dagens første spill, vi bruker den i en dobbel. Objektet kan også spilles som singel. Kampen vises på NRK 1 klokken 15.30.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Lyngby - HB Køge
Dansk Superliga, 3. spillerunde. Begge disse er ventet akkurat der de ligger per i dag: Nederst. Lyngby berget plassen i en jevn bunnstrid forrige sesong. De endte på 8. plass av 12 lag, fire poeng over streken og de hadde brukbare 7-3-6 på hjemmebane. Men den totale målforskjellen deres, 41-52, røper hva som var problemet og fremdeles er det: Forsvarsarbeidet sto ikke helt i stil med en relativt god offensiv. Årets sesong er åpnet med tap 1-2 i Aarhus og skuffende tap 0-1 for SynderjyskE hjemme i København. Nå tåler man ikke annet enn seier mot ligaens antatt svakeste lag.

Det er ingen karantener eller skader i laget, men trener Niels Frederiksens gjør to endringer i troppen. Uffe Manich Bech og Frederik Helstrup går ut av troppen og erstattes av Mikkel Bischoff (f), som debuterer for Lyngby i dag, mens Jonas Henriksen kan få en sjanse på topp. Troppen:

Pedersen, Cagara, Bischoff, Bresemann, Nielsen, Krabbe, Madsen, Fetai, Aabech, Mortensen, Boysen, Tauber, Larsen, Bertolt, Henriksen, Brandrup, Christiansen, Højlund.

Køge åpnet med en elendig kamp borte mot Horsens, der de slapp unna med et 0-3-tap. Vi tipset deretter at de skulle tape hjemmekampen mot gode FC Midtjylland, og de tapte 2-3. Her skal innsatsen ha vært langt bedre, Køge styrte faktisk kampen og vant mange dueller. Men bare i angrep, da deres urutinerte forsvar, det klart svakeste i Superligaen mener vi, også denne gangen slapp inn 3 baklengs. Men fordi man styrte kampen og burde vunnet, slik ser man det selv hvertfall, er stemningen i laget at nå skal man gå offensivt ut mot Lyngby, vinne nærkampene og score mange mål.

Trener Auri Skarbalius har tatt ut 20 mann. Den sentrale brikken Thomas G. Christensen (f) er fortsatt ute. Ronnie Bendtsen (f) og brasilianske Fabinho (a) er også ute, mens Simon Richter er tilbake fra karantene. Troppen:

Haastrup Jensen, Sørensen, Kronborg, S. Hansen, Madsen, Storm, Rømer, S. M. Christoffersen, Laudrup, Runsewe, Geertsen, Rochester Sørensen, Rusin, Sørensen, Djeziri, M. Christensen, P. Hansen, Thomsen, Richter, Due.

Innbyrdes oppgjør:

02.11.2008 Lyngby - Køge 4 - 0
05.04.2007 Lyngby - Køge 5 - 3
17.09.2006 Køge - Lyngby 3 - 1
14.05.2006 Køge - Lyngby 3 - 1
18.09.2005 Lyngby - Køge 1 - 3

Som historien viser er Køge dansk hoffleverandør av kamper over 2,5 mål. Denne blir ganske sikkert målrik, for Køge skal tydeligvis angripe fra start, etter den positive opplevelsen da de tapte 2-3 for FC Midtjylland. Det som vanligvis da skjer, er at de får en i sekken ganske kjapt. Da må de jo hvertfall frem for å score, og for å oppsummere kort: Køge scorer, men slipper inn enda fler. Vi spiller hjemmeseier til 1,70 og får en dobbel til 2,47. Innsats 100 kroner, og merk spillefristen klokken 15.25.

3. Bodø/Glimt - Asker 1,45 3,60 4,80
9. Lyngby - HB Køge 1,70 3,10 3,75

Total odds 2,47

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere