Gå til sidens hovedinnhold

«Ingen tvil om hvem som er favoritten»

Alexander Kristoff lader opp til Giro d`Italia med et noe spesielt ritt på hjemmebane.

Alexander Kristoff var i utgangspunktet tiltenkt en plass i Katjusjas mannskap til Tour de Romandie som pågår denne uken.

Slik ble det ikke.

- Jeg har blitt tatt ut til et endagsritt i Frankfurt neste tirsdag i stedet. Det blir mitt siste ritt før Giro d`Italia, forklarer Alexander Kristoff til procycling.no.

Men det betyr på ingen måte at 24-åringen har lagt seg på sofaen. Tour de Romandie er byttet ut med hardtrening og DNB cup på hjemmebane.

- Det blir en liten hardøkt for min del. Jeg kjører alene mot mange sterke lag, deriblant Øster Hus-Ridley, men jeg har vunnet mange ganger tidligere allikevel.

Lokker med prestasjonsklasser
- Nivået er ganske høyt, men jeg vil si at jeg favoritten, gliser han.

Da vi spør om sykkelcupens betydning for de unge rytterne svarer han ivrig:

- I starten (rundt årtusenskiftet, vår.anm) var det tempoløp. Etter hvert ble det mer og mer fellesstarter. Nå er mange syklister som deltar hver runde.

Det spesielle med DNB cup er at rytterne ikke inndeles i aldersklasser, men i prestasjonsklasser (se mer i invitasjonen nedenfor). Det moviterte Alexander Kristoff da han var junior.

Italiensk eventyr
- Det var morsomt å kunne sykle mot dem som var seniorer og mer erfarne. Da jeg var 16 kjørte jeg i eliteklassen. Da stilte som oftest Hegreberg-brødrene (Roy og Morten) opp. Det var kult for de yngre rytterne, forteller spurteren.

Om snaue to uker sykler Alexander Kristoff Giro d`Italia.

- Jeg har kjørt noen økter på temposykkelen hjemme (i Stavanger) de siste ukene, forteller han vel vitende om at både en prolog og en lagtempo venter i løpet av de første dagene i treukersrittet.

- Jeg gleder meg til Giro d`Italia. Jeg vil gjerne vinne en etappe, avslutter den regjerende norgesmesteren som først skal konkurrere under årets åpning (totalt seks runder) av DNB cup.

Her finner du invitasjonen til DNB cup!

Kommentarer til denne saken