*Nettavisen* Sport.

Ingen tvil om laget

BIRKEBEINER`N SKISTADION (TV 2 Nettavisen): Om sportssjef Bjørnar Håkansmoen var i tvil laget på åpningsdistansen i VM, så fjernet 15 kilometeren i NM all tvil.

27.01.05 17:44

Håkensmoen avfeide alle spekulasjoner om laget ved å si:

- Dere får troppen klokken tre på lørdag. Jeg vil ikke si noe før det, sier han med et smil.

Bekreftet
Men han innrømmer at løpet torsdag gjorde bildet helt klart. For Jan Egil Andresen bekreftet formen fra fjerdeplassen i Nove Mesto. Og Lars Berger plasserte seg godt foran Kristen Skjeldal. Tore Ruud Hofstad og Ole Einar Bjørndalen er selvskrevne.

Dermed gir laget seg selv, selv om Håkensmoen vil beholde spenninga fram til lørdag.

- Alt ble klarere i dag, både på gutte- og jentesida. Men dere får ikke troppen før på lørdag.

Ingen tilfeldighet
- Det var veldig bra at Jan Egil (Andresen) bekreftet formen fra Nove Mesto. Jeg blir litt forbanna når folk sier at rennet i Nove Mesto var en tilfeldighet. For man blir ikke nummer fire i World Cup ved en tilfeldighet, understreker Håkensmoen overfor TV 2 Nettavisen.

Han skal presentere en tropp på tolv mannlige- og åtte kvinnelige løpere.

- Det er en romslig tropp denne gangen, i motsetning til forrige gang. Det betyr at vi kommer til å se litt framover mot både OL neste år og VM i Sapporo i 2007. Derfor kommer vi til å ta med oss en blanding av unge og mer rutinerte løpere denne gangen.

Rutinen
Håkensmoen sier imidlertid at han ikke forventer toppresultater av disse yngre løperne allerede i VM.

- Det er de gamle og rutinerte som vi må forvente henter hjem metallet.

- På herresida startet vi satsingen på yngre løpere i fjor. Det er det vi ser resultatene av i år. Ikke minst de som står på pallen i dag. Det vi har manglet denne sesongen internasjonalt er at de presumptivt beste har ikke vist den formen som vi har ventet.

- Men nå venter et høydeopphold i Seisser Alm, som har gitt så gode resultater før. Det blir det gamle og kjente opplegget, sier han.

Ikke avgjørende
Løperne skal gå 15 kilometer firstil i Reit im Winkl helgen før VM starter. Men det vil ikke bli noe rent uttaksrenn.

- Vi kommer ikke til å legge særlig vekt på det. Naturligvis vil vi skjelle litt til det. Men det er ikke avgjørende, sier Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Det er ikke ventet at skiskytterne skal gå i Reit im Winkl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.