Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen utlendinger skal vinne i Kollen

På en dag da de norske OL-herrene sviktet, var det Anders Gløersen som sikret mer norsk jubel i prøve-VM.

Anders Gløersen kom ikke med til OL i Vancouver. Til det var det altfor mange andre godt kvalifiserte sprintere på det norske landslaget.

Men i prøve-VM i Holmenkollen skulle kanoner som Øystein Pettersen, Johan Kjølstad og Ola Vigen Hattestad mislykkes med å sette sitt preg på konkurransen.

Dermed var det Gløersen som skulle sørge for mer jubel på nordmennenes hjemmebane.

I finalen ledet Gløersen omtrent fra start til mål, og i sprinten holdt han unna for russiske Alexei Petukhov og sikret seg sin tredje verdenscupseier.

Svenske Marcus Hellner tok tredjeplassen.

- Jeg var veldig revansjesugen etter sprinten i Drammen, og det var flere nordmenn som hadde en dårlig dag der. Derfor hadde vi et møte og ble enige om at ingen utlendinger skal vinne i kollen, og det sørget vi jo for i dag, sier Gløersen til NRK etter løpet.

- Løypa her i Kollen passer meg bra. Jeg gleder meg til en eventuell sprint i VM neste år. Jeg kom meg ikke til OL, og da var dette det beste jeg kunne gjøre, sier Gløersen.

De øvrige norske gutte lyktes ikke like bra. Foruten Eirik Brandsdal, som også tok seg til finalen, var det lite å glede seg over for de andre nordmennene.

Øystein «Pølsa» Pettersen gjorde dessverre som han tidvis har for vane å gjøre på sprinten – han falt. Dermed var løpet kjørt allerede i kvartfinalen. Også Johan Kjølstad klarte å rote det til for seg selv i kvarten. Han var ikke oppmerksom på at amerikanske Andrew Newell gled opp på siden av ham og strakk derfor ikke frem foten. Det resulterte i at Newell fikk semifinaleplassen på bekostning av Kjølstad. Ola Vigen Hattestad og Hans Petter Lykkja tok seg heller ikke videre.

Les alt om Prøve-VM!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken