RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen v-cup på Marthe (18)

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
De er sportslig kvalifisert, men verken Hilde Gjermundshaug Pedersen eller Marthe Kristoffersen går verdenscup i Kuusamo neste helg.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): 43 år gamle Hilde GP har takket nei til å gå de klassiske verdenscuprennene i Kuusamo og Davos. Hovedårsaken er at hun på grunn av en skade ikke har fått trent nok klassisk i høst.

Hun går heller ikke fristilrennet i Rybinsk, fordi det kolliderer med et løp i maratoncupen, som er GPs hovedmål denne vinteren.

Tour-aktuell
- Det betyr at Hilde tidligst blir å se i verdenscupen under Tour de Ski, sier Åge Skinstad, som lar det skinne igjennom at han er interessert i å få med seg veteranen til verdens tøffeste langrennskonkurranse.

At Marthe Kristoffersen (18) ikke blir med til Finland, er ikke juniorjentas egen avgjørelse. 18-åringen debuterte i verdenscupen med en 19.-plass lørdag, og fulgte opp med å holde ryggen til svenskenes yndling Charlotte Kalla gjennom søndagens stafettetappe.

- Marthe går ikke verdenscup. Vi matcher henne som vi matchet Therese Johaug og Astrid Jacobsen. Det vil si at hun skal ha fokus på junior-VM og skandinavisk cup, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

- Marthes tid vil komme
- Hvorfor går hun ikke verdenscup når hun er sportslig kvalifisert?

- Vi mener hun har bedre av å konkurrere i løp der hun kan kjempe om seirer. Mentalt blir det litt annerledes enn å få plasseringer mellom 15 og 30 i verdenscupen. Men Marthes tid vil komme, konstaterer Kristiansen.

18-åringen fra Meråker synes avgjørelsen er helt grei.

- Jeg har fått prøvd med i verdenscupen her, og det har vært en kjempeinspirasjon. Mitt mål er å gå fort i junior-VM, sier Kristoffersen til Nettavisen.

Den norske troppen til Kuusamo tas ut mandag.

Les alt om verdenscupen på Beitostølen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere