Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen vet hvem som er sterkest

Marit Bjørgen tapte forspranget til Justyna Kowalczyk.

Marit Bjørgen hadde syv sekunders forsprang på polske Justyna Kowalczyk før lørdagens etappe av Tour de Ski.

På 10 kilometer klassisk viste imidlertid den polske jenta at hun fortsatt har krefter igjen og vant en ganske klar seier i Val di Fiemme.

- Ikke overrasket
Bjørgen ble nummer to, 7,5 sekunder bak rivalen. Svenske Charlotte Kalla ble nummer tre, mens finske Aino-Kaisa Saarinen ble nummer fire.

Dette betyr at Kowalczyk igjen overtok ledelsen i Tour de Ski sammenlagt. Bjørgen ligger rundt 11 sekunder bak den polske jenta før siste etappe.

Dermed vil årets utgave av etapperittet bli avgjort på siste etappe, opp slalåmbakken i Val di Fiemme.

- Jeg er fornøyd med løpet i dag. Jeg visste at Kowalczyk ville være sterk. Hun er bedre enn meg i disse klassiskløpene, sier Bjørgen til NRK.

- Jeg konsentrerte meg om henne i dag, men hun var sterkest. Jeg er ikke overrasket over at hun var bedre i dag, sier trønderjenta.

- Ingen vet
På sistetappen søndag er planen å tette luka opp til Kowlaczyk.

- Ja, det blir å tette luka og så ligge der å kjenne på farten. Det er ingen som vet hvem som er sterkest av oss i bakken, sier Bjørgen.

- Jeg har trent litt med Therese i motbakke og vi har vært ganske jevne på trening. Men jeg vet også at Kowalczyk blir sterk, så det blir en tøff duell, sier hun.

- Dårlig dag
Therese Johaug, som lå på tredjeplass før lørdagens etappe, hadde ingen god dag og endte nede på 11.-plass.

- Det var et tungt løp. Det er lenge siden jeg har kjent kroppen som dette. Jeg vet ikke hva skjedde. Jeg hadde bra ski, men hadde nok bare en veldig dårlig dag, sier hun til NRK.

- Om de siste kreftene skal ut, så skal de hvert fall ut i morgen. Den tredjeplassen der er min, sier Johaug.

Av de øvrige norske ble Marthe Kristoffersen nummer 10, Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer 20 og Ingvild Flugstad Østberg nummer 32.

Nettavisen fulgte rennet LIVE:

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken