*Nettavisen* Sport.

Ingen VIF-stadion i Bjørvika

Vålerenga får ikke nytt stadion i Bjørvika. Et flertall i Oslo bystyre har bestemt seg for ikke å endre planene om boligbygging.

12.08.05 12:41

Fremskrittspartiet, Høyre og Arbeiderpartiet er alle imot at det skal bygges et stadion når utbyggingen av Bjørvika starter.

- Det toget er gått. Vi ønsker ikke å endre planene våre så drastisk, sier nestleder i byutviklingskomiteen, Rina Brunsell Harsvik (Ap), til Dagsavisen.

Og hun får støtte fra sin kollega Grete Horntvedt i Høyre.

- Det er bare drømmer, og langt fra realistisk. Flertallet i bystyret mener at det er helt uaktuelt med stadion der, sier hun.

Både Jordal og Valle har vært vurdert som andre alternativer, men ingen av dem virker ideelle for et nytt stadion. Nå har Ensjø dukket opp som et nytt område.

- Vi er absolutt villige til å vurdere det alternativet. Det høres ut som en god plan som ikke vil by på for store problemer rent praktisk og politisk, sier Brunsell Harsvik.

Noe Høyre er enig i.

- Ensjø-planen er noe vi vil vurdere. Det er vanskelig å si noe om det vil bli noe av de planene, men det er likevel langt mer sannsynlig enn for eksempel Bjørvika. Det er langt enklere å rokke ved planene som foreligger der, også politisk. Den døra er absolutt ikke lukket, sier Horntvedt.

Vålerenga må også få på plass nok penger til å starte stadionprosjektet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag