RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen vil dømme Contador

Foto: Pedro Armestre (AFP/Scanpix)
Det spanske forbundet har kastet Contador-ballen tilbake til UCI og WADA.

Ifølge den spanske avisen El Pais har det spanske sykkelforbundet sendt bevisene i Contador-saken til UCI og WADA. Spanjolene vil at de to organisasjonene skal ta en avgjørelse i saken, selv om det vanligvis er det nasjonale forbundet som bestemmer.

Deretter kan UCI og WADA velge å anke til CAS, den internasjonale voldsgiftsretten for sport, om de er misfornøyde med avgjørelsen. Nå har altså forbundet sendt bevisene til UCI og WADA, for å slippe å ta en avgjørelse selv.

UCI har allerede bekreftet at de vil anke avgjørelsen om Contador ikke blir dømt.

- UCI og WADA brukte flere uker på å avgjøre at vi skulle dømme i Contador-saken, så vi tenker at de burde hjelpe oss å ta en avgjørelse, forteller en anonym kilde nær forbundet til den spanske avisen ifølge cyclingnews.

- Hvis, etter de har studert dokumentene innsendt av Contadors forsvarere, UCI og WADA bestemmer at han skal straffes vil han bli det. Hvis de bestemmer seg for det motsatte, blir han ikke straffet, fortsetter den anonyme kilden.

Det spanske forbundet mener dette kan resultere i en raskere avgjørelse. De er også redde for å bli beskyldt for å gi sin store sykkelstjerne spesialbehandling.

- På denne måten kan ingen si at avgjørelsen er basert på patriotisme, uttaler El Pais' kilde, som skal være nær spanske forbundet.

UCI skal gjøre en avgjørelse innen 24. januar, WADA har ikke gitt lyd fra seg enda.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere