*Nettavisen* Sport.

Ingen vil ha Voeckler

Thomas Voeckler (Europcar) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

På tross av et flott Tour de France sliter Thomas Voecklers Europcar-lag med å bli invitert til sykkelritt.

10.12.11 12:45

Europcar-laget har preget Tour de France på en flott måte de siste tre årene. Det franske andredivisjonslaget har med franske stjerner som Thomas Voeckler, Pierrick Fédrigo og det nye stjerneskuddet Pierre Rolland vunnet etapper de siste tre årene og trøyer de siste to.

I år vant Pierre Rolland både ungdomstrøyen og den majestetiske etappen til Alpe d’Huez. I tillegg hadde Thomas Voeckler den gule trøyen i over en uke.

Men selv om Jean-René Bernaudeaus mannskap har preget verdens største sykkelritt to år på rad, og ikke vil ha noe problem med å få invitasjon til Tour de France i år heller, sliter Europcar-laget med å få invitasjoner til sykkelritt i starten av sesongen.

- Vi har en liten bekymring for februar, vi har ikke så mange invitasjoner, forteller Voeckler til l’Equipe.

Det er nok ikke første gang denne problematikken oppstår for Europcar. Voeckler har sjelden kjørt noe annet enn franske UCI-ritt før han står på startstrek i Paris-Nice i mars.

Ikke Qatar, ikke Oman, men Mallorca?
- Vi kjører verken Qatar eller Oman. Mallorca har ikke gitt oss noe respons. Det er komplisert, men sånn er det for andredivisjonslag, fortsetter Voeckler.

Europcar har tidligere startet sesongen i Malaysia, med Tour de Langkawi, og Gabon, med Tropicale Amissa Bongo, men disse rittene har blitt flyttet til senere på sykkelkalenderen og er derfor uaktuelle som debutritt for 32-åringen.

- Jeg har kjørt Tour de Langkawi tre ganger, men rittet er flyttet til slutten av februar og Gabon er i april nå, forklarer Voeckler.

Antageligvis starter Voeckler sesongen hjemme i Frankrike, slik han gjorde i fjor.

To februar-seiere i 2011
Thomas Voeckler startet sesongen på flott vis i fjor, med etappeseier i Tour Mediterranéen og sammenlagtseier i Tour du Haut Var. Men selv om 2011 var en av franskmannens beste noensinne, ser han ikke meget positivt på å starte sesongen på samme måte i 2012.

- Starten på sesongen risikerer å bli i Frankrike, med Étoile de Bessèges, Grand Prix de Marseillaise eller Tour Mediterranéen, hvis det arrangeres, sier Voeckler.

Om 2011 kan bli like bra som 2012, på tross av at Voeckler ikke får det helt som han vil i sesongåpningen, gjenstår å se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.