*Nettavisen* Sport.

Ingen vil til Stabæk

Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix

Og ingen forstår hvorfor.

30.06.06 15:48

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Før sesongen lovet Stabæk-ledelsen at stallen skulle styrkes med «to-tre spillere som skulle gå rett inn og heve laget».

Ingen kom.

I sommer ble påstanden gjentatt på nytt. Foreløpig er kun Somen Tchoyi hentet inn i sommerperioden, men den kamerunske U-23-landslagsspilleren har foreløpig et stykke frem før han kan kalles en «betydelig kvalitetsheving».

Og:

Manglende nyervervelser bekymrer Daniel Nannskog.

Farlig spill
- Vi MÅ ha inn to spillere nå i sommer, hvis ikke gambler klubben voldsomt, sier svensken.

Med den nye stadion på Fornebu må klubben ha et lag som er sikret fortsatt toppspill. Uten nye stjerner mener storscoreren at laget utsetter seg selv for stor fare.

- Jeg lurer virkelig på hvorfor det er slik at en del av de litt større navnene vegrer seg for å skrive under for oss.

Og uten at han direkte vil kritisere styret, viser han til hvordan Viking har gjort det i sommer.

- Der går de kjapt ut, sikrer seg spillerne og bang så sitter de der med en to-tre nye mann uten masse bråk og rot. De skal ha for å reagere kjapt når noe skjer, mener Nannskog.

- Trist stadion
Midtbanespiller Tommy Stenersen, mannen med flest målgivende pasninger i årets Tippeliga, tror årsaken til Stabæks problem med å hente inn lovede profiler kan skyldes klubbfasilitetene.

- Det er klart at hvis valget står mellom oss og en profilert klubb med en bra stadion og bra trykk – Rosenborg, Vålerenga – så er nok ikke vi den klubben som virker mest tiltalende, mener midtbanespilleren med Tippeligaen blankeste isse.

- Tegningene ligger jo der på den nye stadionet, men den vi har er ganske trist, og noe særlig «trøkk» får man jo ikke, innrømmer Stenersen.

Mens både Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog har levert varene – med henholdsvis syv og fem mål hver – glimrer midtbanen totalt med sitt fravær på årets målscorerliste: Lagets tre øvrige mål er scoret av to forsvarsspillere – Inge André Olsen (2) og Bjørnar Holmvik (1).

«Ikke uenig»
Trener Jan Jönsson innrømmer at TV 2 Nettavisen kan ha rett i sin påstand om at det er vanskelig å hente toppspillere til Bærums-klubben.

- Jeg kan ikke si meg uenig i beskrivelsen. Det enste jeg tror vi kan gjøre i et slik tilfelle, er å spille attraktiv fotball og å prestere på banen. Da vil vi få god omtale og være mer attraktive.

Første sjanse kommer søndag, da Stabæk reiser til Molde.

- En helt åpen kamp, mener Jönsson. - Vi slo dem 2-0 i en treningskamp i vinter, men da hadde vel også Molde sitt årsverste.

For øvrig, sånn at det er klart: TV 2 Nettavisen vet at Stabæk hentet inn Andreas Strand og Espen Nystuen, men ingen av disse spillerne har fått fast plass i Stabæk denne sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.