Gå til sidens hovedinnhold

Ingen vinn-vinn-situasjon

Thibaut Courtois eies av Chelsea, men spiller for Atlètico Madrid når lagene møtes i UEFA Super Cup.

Målvakten innrømmer overfor UEFA.com at oppgjøret blir «noe helt spesielt». Samtidig er han helt klar på at lojaliteten er hos spanjolene.

– Jeg er Atlètico-spiller, og ønsker selvfølgelig å vinne denne kampen, fastslår Courtois til nettstedet.

Courtois kom til Chelsea fra belgiske Genk i juli 2011. Han ble sett på som et stort talent, men foreløpig ikke i stand til å true Petr Cechs posisjon som nummer én – og unggutten ble derfor umiddelbart leid ut til Atlètico Madrid.

Høyere tempo
I den spanske hovedstaden har han raskt blitt en populær spiller, og det tok ikke lang tid før han etablerte seg som førstevalg mellom stengene. I vår kom karrierens foreløpige høydepunkt da han og resten av Diego Simeones mannskap vant Europa League.

Etter seieren sikret spanjolene seg belgierens tjenester nok et år. Hans framtid er etter alt og dømme i London, men foreløpig blir han altså i Madrid. Som 20-åring har han allerede i ung alder tilpasset seg den spanske fotballens tempo.

– Det gikk raskere her, så jeg måtte tilpasse meg til rytmen i spillet. Det var utfordrende de første fem-seks ukene, innrømmer han.

– Men nå er jeg veldig glad for å bli her ett år til.

Utviklet seg
Målvakten føler han forbedret seg mye i løpet av det året han har vært i den spanske hovedstaden.

– Jeg har tilegnet meg mye erfaring, og forbedret meg på flere områder som på skudd fra nært hold og reaksjonstiden. Mine reflekser er også bedre nå enn for ett og to år siden, sier han.

Courtois håper nå å frarøve Chelsea en ny europatittel på fredag.

– Jeg krysser fingrene for at alle mine venner fra Chelsea. Jeg ønsker dem alt det beste, men jeg vil vinne Super Cup. Jeg håper det blir en god kamp – og at det beste laget vinner, avslutter Courtois.

(ANB)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter