*Nettavisen* Sport.

Ingen VM-garantier for Bjørgen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Får trolig ikke muligheten til å gjøre rent bord i Val di Fiemme.

26.01.13 14:07

HAMAR (NTB): Landslagstrener Egil Kristiansen vil ikke love at Marit Bjørgen får alle seks distanser i ski-VM.

32-åringen har aldri gått alle distansene i et mesterskap og har lyst til å prøve seg. Hun har lekt med tanken en stund. Det gjentok hun også etter at hun tok sin 16. NM-tittel med seier i skiathlon.

-Det hadde vært artig, men det må vurderes underveis i mesterskapet. Jeg har lyst til å gå sprinten som er første distanse for å komme i gang. Hvis jeg skal stryke noe er det lagsprinten, sa Bjørgen.

Landslagstrener Egil Kristiansen antyder at det kan være lurt for Marit å stå over en distanse.

- Det er bedre å gå færre og gode løp enn mange og ikke fullt så gode. Det kan skje at hun ikke går lagsprinten.

Sterk
Bjørgen har igjen hatt et godt NM. I en skala fra 1 til 10 gir Kristiansen en tier både for torsdagens 10 kilometer og lørdagens skiathlon. Fredagens bronse i sprint mener han holdt til en sjuer. Han mener at Bjørgen er akkurat der hun skal være med i underkant av en måned igjen til mesterskapet starter.

- Jeg tror kanskje at hun er i veldig bra rute. Hun har vært igjennom mye av det samme opplegget som foran VM i Oslo for to år siden. Hun har fått lommene sine med trening innimellom. Marit har brukt den samme malen. Litt av poenget er at hun må tørre å gå noen færre renn. Det tror jeg er lurt. Hun har omtrent ikke gått et eneste dårlig renn hittil i sesongen, sa Kristiansen.

Kose seg
Den kommende uken skal Bjørgen kose seg med lett trening i Oslo. Deretter venter det tradisjonelle høydeoppholdet i Seiser Alm. Det er Bjørgens favorittsted.

- I Seiser Alm skal jeg kose meg. Det tror jeg blir bra, og så tror jeg det er smart å gå to renn i Davos i forkant av VM. Jeg har lyktes godt med et slikt opplegg tidligere, sa Bjørgen.

Lørdag fikk Rognes-løperen mer kamp av Therese Johaug enn hun trodde. Johaug var ikke mer enn meteren bak Bjørgen i mål.

- Jeg var trygg på spurten min, men Therese imponerte meg. Jeg er litt overrasket over at hun var så sterk. Jeg kjente også at jeg ikke hadde like gode bein som torsdag, mente vinneren.

- Jeg er fornøyd. Jeg tror det var et renn i toppklasse i verdenscupen, sa Johaug.

Heidi Weng gikk inn til bronseplass.

Bjørgens 16. gull betydde at hun kopierte Oddvar Brå og Bente Skar i antall NM-seirer. (©NTB)

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag