Ingen VM-streik - ennå

Sandvolleyball-VM i Tyskland går som normalt også onsdag. Men Vegard Høidalen tør ikke garantere at det ikke blir en VM-streik.

22.06.05 07:13

- Nå har vi fremmet våre krav. Så får vi se hvilke svar forbundet har til oss i morgen kveld, sier den norske stjernespilleren til TV 2 Nettavisen sent tirsdag kveld. Da har herrespillerne akkurat avsluttet sitt tekniske møte med arrangørene.

Der fortsatte striden som dukket opp på mandagens tekniske møte for kvinnene.

Sandvolleyball-spillerne krever å få reforhandle kontrakten de er blitt tvunget til å signere for å få lov til å spille i verdensserien og VM.

- Vil organisere oss
- Vi har stilt to krav: Å få reforhandle kontrakten, og å få lov til å stifte en spillerorganisasjon. De to tingene henger sammen. Den eksisterende kontrakten nekter oss nemlig å etablere en slik organisasjon, sier Høidalen, som mer enn antyder at de nåværende kontraktene ikke holder vann juridisk sett.

- Jeg kan lite jus, men har en mistanke om at en jusprofessor ville ha rynket på nesen. Det er i hvert fall ingen tvil om at kontrakten er udemokratisk, sier han.

Høidalen tolker signalene fra det internasjonale forbundet (FIVB) tirsdag kveld i retning av at de åpner for nye forhandlinger. Spillerne har krevd et endelig svar onsdag kveld. Hvis ikke de får innfridd kravet om at kontraktene skal reforhandles innen verdensserieturneringen i Paris senere i sommer, blir det trolig VM-streik fra og med torsdag.

Håper på løsning
- Jeg håper vi får til en løsning, for jeg er så glad i denne sporten. Men vi kan ikke leve med disse reglene stort lenger, sier Høidalen.

Kvinnene åpnet sandvolleyball-VM i Tyskland med innledende kamper tirsdag. To norske par var i aksjon. Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er klare for videre spill, mens Kathrine Maaseide og Kristine Wiig allerede er slått ut.

Onsdag starter herreturneringen, der fire norske par deltar. Disse er Kjell Arne Gøranson/Martin Engvik, Vegard Høidalen/Terje Øvergaard, Iver Horrem/Bård-Inge Pettersen og Jørre Kjemperud/Tarjei Skarlund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.