Gå til sidens hovedinnhold

Ingen WADA-hjelp for Contador

Den spanske stjernesyklistens forsvar fikk en nedslående melding tirsdag.

Sagaen rundt Alberto Contadors positive dopingprøve har gått verden rundt i ett år.

Det var under 2010-utgaven av Tour de France at spanjolen avla flere positive dopingprøver for stoffet clenbuterol.

Nivået av clenbuterol som ble funnet i Saxo Bank-kapteinens prøver var svært lavt, og som de fleste vet la spanjolen skylden på forurenset biff.

Spekulasjoner om innføring av grenseverdi
Det har dukket opp flere dopingsaker, hvor det nevnte stoffet har gitt positive dopingtester, og sanksjonene har vært forskjellige.

Blant annet slapp den danske semi-profesjonelle syklisten Philip Nielsen unna uten en utestengelse da han la skylden for den positive testen på forurenset kjøtt i Mexico.

Les også:Burde takket Colo, takker Contador

De ulike sanksjonene har ført til at det har blitt spekulasjoner om WADA i fremtiden ville innføre en minimumsverdi/grenseverdi, hvor en dopingprøve kun telles som positiv om mengden clenbuterol i blodet overstiger denne grenseverdien.

Les også:Mulig regelendring for «Contador-dop»

For Alberto Contador, som hadde en svært lav verdi av clenbuterol i sine positive prøver, kunne en slik regelendring hjulpet hans ankesak.

Ingen regelendring
Men da WADA la frem sin liste over forbudte stoffer tirsdag, var det ikke innført en grenseverdi for clenbuterol.

- Clenbuterol er et forbudt stoff og det er ingen grenseverdi, hvor alle mengder av stoffet under denne grensen er tillatt.

- Slik ting er for øyeblikket, og basert på eksperters meninger, er det ingen plan for å introdusere en slik grenseverdi for clenbuterol, skrev WADA på deres egne hjemmesider i forbindelse med fremleggelsen av deres liste.

Dermed fikk Contadors forsvar seg et skudd for baugen. En regelendring kunne selvsagt gjort deres jobb med å frikjenne årets Giro d’Italia-vinner langt enklere.

Contador ble frikjent av det spanske forbundet, men saken ble anket til CAS av både WADA og UCI. Saken har flere ganger blitt forskjøvet, men er nå berammet til november.

Kommentarer til denne saken