*Nettavisen* Sport.

Ingen walkover for Bork Odin

Bork Odin vinner herlig duell med Lome Mix på Kloster 22.11.09 Foto: hesteguiden.com

Bork Odin skal hente 40 meter i Bergen torsdag og vi spekulerer. Sjekk våre V5-tips.

09.02.12 13:14

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Orker å ta opp kampen

Oddstips: Lazio ikke til å stole på

Det er Bergen travpark som igjen er vertskap for torsdagens kveldstrav i Norge. Det innebærer dobbel V5 på Travparken i Åsane, og som vanlige er det noen store favoritter på farten. Vi dekker storfavoritten Bork Odin, da vi tror vi har en enda sikrere vinner i V5A-spillet i Tom Ergas meget fremgansrike fireåring Elmer i V5-3A, mens vi kjører bankerfritt i B-spillet.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Tom Erga var folkebanker på Bergen travpark sist torsdag med stortalentet Erga Odin som innfridde med letthet. For tre uker siden presenterte den samme Erga jevnaldrende 10 Elmer på en strålende måte. Råsterke 29.8a full vei landet Elmer på den dagen og da var hesten rundt 60 meter foran toeren i mål. Torsdag møter hesten noenlunde samme motstand og uten galopp kan ikke Elmer tape dette løpet. Vi spekulerer ikke og bankerspiller Elmer i V5-3A.
Rangering V5-3A: A: 10 B: 12 C: 3-7-8-11-5-2-6 D: 9-1-4

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

V5-1A - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
Han gjorde en strålende oppløpsside, 8 Bork Odin, på Bergen travpark for tre uker siden. Selv om hesten satt sist midt i den siste svingen, så var han først i mål etter en frenetisk spurt. Åsbjørn Tengsareid varsler at hesten igjen kommer til å bli kjørt på vent, og motstanden er mye den samme denne torsdagen. men det kan bli langt frem til strekhestene og vi vi vil gjerne se at Bork Odin leverer en gang til før vi setter alle pengene på ham.

1 Heffalompen vil trolig være tethesten og på en god dag går nok Heffalompen ned mot 25.5/26.0. Det kan være nok til å holde unna og vi setter Heffalompen nærmest favoritten. 2 Gjerde Åsar har vist at han trives best med ryggløp, da pleier Storetvedt-hesten å ha en polett tilslutt. Ikke sjanseløs. 6 Moe Granar var uheldig og smågalopperte på oppløpet i seiersløpet til Bork Odin for tre uker siden. Burde vunnet på Forus sist, og har vist litt antivinnertendenser i det siste. 7 Lumjor var førti meter bak Bork Odin sist og virker ikke til å være i toppform nå.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 1-2-6 C: 7-5 D: 4-3

V5-2A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Slett ikke lettløst i dette løpet, men formhesten 8 Grey Man er en berettiget favoritt. Tom Erga valgte rygg på lederhesten sist på Forus og ble sittende bom fast i mål. Her blir det garantert mer offensiv kjøring, men han skal hente 20 meter på flere brukbare strekhester og kommer ikke til noe dekket bord.

7 Best of Boszorg har varslet form på slutten og fra et perfekt springspor kan Svein Ove Wassberg sitte i tet ut av den første svingen (1 Leia Brodda vil trolig ha rygg og også strøket nå). Med taktisk gode Svein Ove vel i tet, kan det holde helt hjem. 6 Nefertiti D.E. varslet endelig fremgang sist, etter å ha vært et stallskrik flere ganger på slutten. Unngår hoppa dødens kan hun vinne.

12 Thai Torres viste ikke veldig mye stridsmoral i fjor. Nå kommer fireåringen tilbake etter pause. Klaffer det med ryggene underveis, kan han vinne. 3 Zeron har varslet gryende storform i sine to siste løp. Ikke umulig med seier her. 1 Leia Brodda får et fint løp fra sitt innerspor og kan sitte der med maks klaff. 5 Harmony Ribb har ikke sprudlet den siste tiden, men kan litt.
Rangering V5-2A: A: 8 B: 7-6-12 C: 3-5-13-4-2-9 D: 10-11

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
9 Sagina har gått feilfritt i sine to siste løp og vunnet svært enkelt i begge to til tross for tøffe løpsopplegg. Nå er det voltestart og tillegg og da øker nok galopprisikoen. Feilfritt er det uansett topp vinnersjanse påny for Øyvind Austevolls flotte Røste Bo-datter.

Svært forbedret sist var 1 Lygne Pål som avsluttet storveis bak suverene Tomdin Ø.K. Her er utgangsposisjonen perfekt og Lygne Pål skal regnes tidlig. Det skal også 4 Mjølner Bjørn som også viste seg fram i en klart forbedret utgave sist. Her er det slett ikke utenkelig at Ove Wassberg prikker teten direkte. Det kan holde helt hjem. 10 Rapp Hege har kommet strålende tilbake etter morsplikter og spurtet flott til andreplass to ganger på rappen. Litt tøffere oppgave nå, men Rapp Hege er rask og lettplassert.

6 Baldergutt tar den lange turen fra Biri og utstyres med Svein Ove Wassberg. Holder tiåringen seg på beina, har han fart til å vinne dette. 12 Bottolf og 3 Todina er begge avhengige av å få det litt servert. Med klaff er begge småoutsidere her.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 1-4 C: 10-6-12-3-7-8-11-2 D: 5

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Hoppeløp og dett er er ikke enkelt. Vi gir et meget sjanseartet tips til 7 Gone Juliane. Femårshoppa som leverte fine saker for Frode Hamre som treåring, hadde en sesong helt på det jevne i fjor. Har heller ikke sprudlet i sine to første løp for Åsbjørn Tengsareid og var unnskyldt sist. Billigere løp enn dette får hun ikke.

2 Pomodori Gubi burde vunnet fra tet sist, men holdt anstendig til andreplass. Det ligger an til tetkjenning igjen, og motstanden skremmer aldeles ikke. Det gjør den heller ikke for 3 Shocking Mystery som dog ikke har vist seg som tøffing. Men med ryggløp (eventuelt tet) så er Wiig-hoppa aktuell tidlig her. 5 Nelly Sigero er både rask fra start, i form og lettplassert. Hoppa sitter der når som helst, vi betaler tidlig.

12 Xanadu kommer tilbake etter pause og behandling. Trener fint og har et fint løp på papiret. Kan vinne direkte. 11 Olivia Sund henger stadig med i toppen, men en triumf på åtti forsøk sier det meste. 10 Feel The Heat har funnet en uventet formtopp og er aktuell sammen med 13 Nice Like A Rose (bakspor på tillegg trekker ned).
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 2-3-5-12 C: 11-10-13-4-6 D: 9-8

V5-3B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Etter å ha hatt en prat med alltid like hyggelige Rolf Middelthon (medeier på både Xanadu og You Va Bene) må vi sette 1 You Va Bene først. Hesten kommer torsdag ut i regi Ove Wassberg og treningsrapportene er svært oppløftende. Love You-vallaken har kun startet tre ganger i sin korte karriere. Uheldig med ryggene i debuten på Bergen travpark 2. juni i fjor, og viste veldig fin fart mellom galoppene på Forus en måned senere. I sin siste start på Bergen travpark 8. juli galopperte hesten seg bort. Her blir det rygg på favoritten 2 Magnetic Gun E. og i et lite felt kommer garantert lukene tilslutt. Vårt klare førstevalg.

3 Paraplyce Ås gjorde en strålende debut i regi Ove Wassberg. Til tross for startgalopp kom hesten flott tilbake til andreplass. Sist betalte likevel hesten ut 3,6 ganger pengene da han enkelt tok ned 2 Magnetic Ås. Kan vinne igjen. 2 Magnetic Ås burde vel vunnet for å få fullt godkjent sist, men løp i kroppen hjelper nok på. Den tredje og siste vinnerkandidaten vi ser i dette løpet.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 3-2 C: 5-4 D: 6-8-7

V5-4B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Mer Svein Ove Wassberg i den fjerde B-avdelingen, nå med styrkefenomenet 7 Balder Exclusive. Nest sist tygget han ned storfavoritten Pinball Wizard, men måtte se seg slått av to smygkjørte hester. Sist holdt hesten fart og stil helt hjem til tredjeplass. Svein Ove kommer nok til å sende hesten fram i dødens igjen, vi tror han kan vinne derfra.

6 Uppercut Flevo takket for smygløp sist ved å spurte inn til enkel seier forrige torsdag. Nå vil trolig Ove Wassberg teste hesten i tet igjen, vi er ikke overbeviste om han trives best der nå for tiden. Har gitt seg skuffende enkelt fra denne posisjonen flere ganger den siste tiden, og vi tror Balder Exclusive kommer til å gjøre livet surt for storfavoritten. 8 Shining Lantern har trukket et sjanseartet spor, men formen er helt på topp. 4 Montana F.H. finner ikke tilbake til seg selv lenger, men ikke helt utenkelig at Harry Søfteland satser mot tet (eventuelt lederrygg her).
Rangering V5-4B: A: 7 B: 6-8 C: 4-2 D: 5-3-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-5B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det er ingen tvil om at 8 Taran er den beste hesten i V5B-finalen, men etter en svært lovende sesongdebut har ikke Taran helt innfridd i sine to siste starter. Sist var det riktignok steintøft V75-lag (satt i tet da, men ga seg litt tilslutt). Mer betenkelig var innsatsen nest sist på Forus, da Taran kun avsluttet på det jevne fra køen til femte. Her er motstanden meget overkommelig, men startsporet ingenting å rope hurra for.

2 Overlover er det klare motbudet. Flott tilbake for Linda Bø nest sist etter galopp og gikk veldig sprek i mål da. Litt mer på det jevne sist, men her setter nok Åsbjørn Tengsareid kursen mot tet på et tidlig tidspunkt, og Åsbjørn mener han kan vinne. Vi er med på notene og betaler. Bak disse to er det mange middelmådigheter på farten. 1 Shocking Gidde står fint til og kan smyge greit med. 4 Runday's Power var godkjent sist, men heller ikke mer.
Rangering V5-5B: A: 8 B: 2 C: 1-4-9-12-6-7 D: 3-10-5-11

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.