Gå til sidens hovedinnhold

Ingen Zlatan. Men AC Milan har et ess i ermet: - Han er Europas beste signering

Unggutten (20) har vært jaktet av de fleste storklubber og sammenlignes med to av fotballens største legender.

Torsdag ettermiddag kom sjokknyheten om at Zlatan Ibrahimovic har testet positivt på Covid-19 og dermed ikke er aktuell for møtet med Bodø/Glimt.

LIVE torsdag 20.30: AC Milan - Bodø/Glimt i Europa League

38-åringen la selv ut en melding på Twitter om situasjonen:

- Jeg testet negativt på Covid-19 i går og positivt i dag. Jeg har ingen symptomer i det hele tatt. Covid har mot til å utfordre meg. Det er en dårlig idé.

Da Nettavisen onsdag tok kontakt med Serie A-ekspert Per-Jarle Heggelund for å finne ut av hva som venter det norske laget i Europa League-kvalifiseringen på San Siro, ble praten raskt peilet inn på den svenske superstjernen.

Heggelund var nemlig klar på at Ibrahimovic er en svært sentral skikkelse i det italienske laget og basert på ekspertens beskrivelser kan man si at det er en stor svekkelse for vertene at Zlatan nå er ute i den viktige kampen.

LES OGSÅ: Klubben bekrefter: Zlatan er koronasmittet

- Han er så fokuspunkt i det laget her. Han er involvert i alt, absolutt hele tiden. Han er tydelig også trenerens forlengede arm ute på banen, han peker, styrer, kjefter og smeller og i Milan har hver eneste spiller løftet seg etter at han kom tilbake til italiensk fotball, forteller Heggelund til Nettavisen.

- De er ikke til å kjenne igjen. Han har hatt en absolutt positiv innvirkning. Det er enormt mye som handler om Zlatan i dette laget her, sier han videre.

- Europas beste signering

Selv om Heggelund ikke visste at svensken kom til å måtte stå over kampen mot Bodø/Glimt da intervjuet ble gjort, var han klar på at det også er andre faktorer ved Milan-laget å se opp for.

Nettavisen Direktesport viser Bodø/Glimt i Europa League-kvalifiseringen. Få tilgang her

Blant annet ble nykommeren Sandro Tonali trukket fram som et stort varp av klubben på overgangsmarkedet. Han ble hentet fra Brescia på lån før denne sesongen, og Milan har sikret en opsjon på å kjøpe spilleren for en totalpakke på 25 millioner euro.

Midtbanespilleren sammenlignes med to tidligere Milan-legender.

LES OGSÅ: Milan-trener Pioli frykter ubeseirede Bodø/Glimt

- Jeg mener de har gjort Europas beste signering denne sommeren med Sandro Tonali, en blanding mellom en ny Pirlo og en ny Gattuso. Milan er knallbra nå, så det er en ganske stor oppgave som venter de gule fra Aspmyra, mener eksperten.

Tonali har så langt kommet inn som innbytter i to kamper denne sesongen. I mandagens kamp mot Bologna og i en kvalifiseringskamp mot Shamrock.

- På vei mot gammel storhet

Begge disse kampene ble vunnet av et Milan-lag som nesten har glemt hvordan man taper fotballkamper. Storklubben har de siste årene måttet leve med litt andre resultater og litt færre trofeer enn i glansdagene, men Heggelund spår at klubben nå er på vei tilbake mot gamle høyder, noe han ser klare konturer av.

- Milan har kanskje vært det beste laget i Serie A etter koronapausen, det er det første vi må huske på. Det er kanskje det beste laget i Italia. På vei mot gammel storhet. De gjør signeringer som er veldig bra, mener Serie A-kommentatoren.

Andre faktorer i et kruttsterkt Milan-lag er venstresiden med Theo Hernandez og Ante Rebic. Heggelund tror Bodø kan få kjørt seg på sin høyreside, men ser også muligheter der.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knudsen trakk også på sin pressekonferanse fram Milans høye press som noe gjestene kunne utnytte til sin fordel i torsdagens kamp.

Nettavisen Direktesport: Se Bodø/Glimts Europa League-kvalifiseringskamp mot AC Milan

- Når Milan selv står høyt, spesielt med venstrebacken Theo Hernandez som er så vanvittig offensiv, så kan det bli mye rom bak ham. Bodø kommer til å få veldig mye å gjøre på sin høyreside, men det kan også være mulighet for å slå til der, mener Heggelund.

- Men det skal legges til at Theo Hernandez og Ante Rebic som er på venstresiden til Milan, er virkelig ingen luksusspillere. De dundrer hjemover og er veldig, veldig bra. De er også en av grunnenene til at Milan gjør det så bra, forteller han.

- Er det noen sjanse for undervurdering fra Milans side?

LES OGSÅ: For 25 år siden senket de AC Milan. Nå er RBK-heltene uenige om Glimt sine sjanser

- Nei, tror ikke det. Treneren til Milan har allerede pratet mye om Bodø på sine pressekonferanser. De har god kontroll på at Glimt er et veldig godt lag, at de er unge, at de lynraske og alt dette her. Jeg tror nok Milan gjør sine forberedelser som de skal gjøre og kommer forberedt til kamp. Noen undervurdering tror jeg ikke noe på.

Kampanje: Få Nettavisen Pluss +Alt i 5 uker for 5 kr!

- Sjeldent jeg har opplevd

Milans-sjef Stefano Pioli sa følgende om kampen på en pressekonferanse onsdag:

- Vi forbereder oss til kampen som det skulle vært en finale. Jeg fortalte til guttene at dette må være deres viktigste kamp i deres liv.

Serie A-kommentator Heggelund sa onsdag at han var svært spent på kampen og hvordan den ville utvikle seg. Han mente det var flere spørsmål enn svar før kampstart.

- Kampbildet er så vanskelig å spå. Det er så mange spørsmål. Det er tusen spørsmål man har. Hvor står Bodø/Glimt i forhold til Milan? Får de seg en «reality check» og kommer ned på jorden med dunder og brak eller kommer de til å feie Milan av banen? Det er så vanskelig å si. Bodø/Glimt har vært så gode, de har ikke hatt motstand og nå skal de møte et Milan som heller ikke vet hvordan de taper, sier han.

LES OGSÅ: Jonsson om Glimts muligheter: - Umulig å få et bedre tidspunkt

- Det er sjeldent jeg har opplevd en fotballkamp som jeg har gledet meg så mye til.

Zlatan forbauser

Eksperten har fulgt Zlatan i lang tid og for ham er det nok et tap at den svenske spissen ikke blir å se på banen i møtet med det norske laget. Heggelund har latt seg forbause av Ibrahimovic’ utvikling de siste årene.

- For ti år siden, fra han var 20 til han var 30, scoret han nesten aldri med hodet. Han var ingen typisk hodespiller, men der har han kanskje sett de senere årene at han har noe å utvikle og nå er han fullstendig uslåelig. Det målet han scoret mot Bologna nå på mandag, han var så høyt oppe. Det var ingen som hadde sjanse mot ham.

- Det gjorde han ikke for ti år siden. Det var han ikke i nærheten av før. Han har altså utviklet den delen av spillet sitt i så voksen alder. Det er helt imponerende. Vi så det mot Atalanta nå i sommer, da vant han som spiss 14 av 15 hodedueller, og alle var med ryggen mot mål. Han måtte rygge inn mot stopperen, sier Heggelund.

LIVE torsdag 20.30: AC Milan - Bodø/Glimt i Europa League

Han tror vi får se svensken i aksjon i mange år til, selv om han nærmer seg 40, selv om det ikke blir noen opptreden torsdag.

- Det er ganske fascinerende at du klarer å utvikle et sånn viktig del av spillet. Han kommer til å spille til han er 45 med den fysikken og den teften han har. Det er bare å sette seg ned og nyte - den beste fotballspilleren Norden noen gang har produsert.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet

Kommentarer til denne saken