Gå til sidens hovedinnhold

- Ingenting å hente i boet

Lyn-direktør Erik Langerud med klar melding til kreditorene: Det er ingenting å hente ut av boet.

LYN - TROMSØ 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Fristen for å få inn 17 millioner kroner for å redde klubben fra konkurs, nærmer seg med stormskritt. Når Lyn har styremøte onsdag kl. 12, må pengene være på plass. Hvis ikke får norsk toppfotball historiens første konkurs.

- Vi jobber videre og det er bevegelse, men mye er uklart og det er langt igjen, sier Langerud til Nettavisen. Han vil ikke si hvor mye de har igjen.

- Om vi klarer det eller ikke, er vanskelig å si. Enten så går det, eller så går det ikke. Og det er ikke mulig å utsette deadline. Har vi ikke pengene onsdag, er det ikke grunnlag for å drive videre.

- Kassa tom
Lyn trenger pengene for og både betale kreditorene og sørge for at lønninger blir betalt ut året. Ifølge Langerud er særlig datterselskapene av Norges Fotballforbund de mest knallharde kreditorene som ikke er med på en såkalt akkordløsning (deler av pengene).

Derfor er det viktig for Langerud å påpeke:

- Hvis vi går konkurs, får kreditorene null kroner. Det er ingenting – ikke en krone – å hente i boet. Nå har vi ikke penger til leie av Ullevaal en gang, kassa er tom.

Til spekulasjonene om at investorer i Ålesund er interessert i å redde Lyn, for å hindre at Aalesund rykker ned som følge av en Lyn-konkurs, sier Langerud:

- Så vidt jeg vet, er det ingenting som skjer der. Jeg har ikke hatt kontakt med noen i Ålesund.

Mye støtte
Midt oppi krisetidene, er det én ting som varmer Langerud: Sympatierklæringene strømmer inn fra kollegene i Tippeligaen.

- De sier alt fra «stå på» til «lykke til». De fleste ønsker jo at vi fullfører sesongen på vanlig måte, sier han.

Langerud sier at han føler et ansvar for at andre klubber ikke skal rykke ned som følge av Lyn-konkurs, men at dette også er NFFs ansvar.

- Vi vil spile ut sesongen. Vi vil at Tippeligaen skal være fair. Det er synd hvis vår situasjon går ut over andre, men det har vi ikke kontroll over.

Om han tror de klarer fristen onsdag klokken 12?

- Det er umulig å si nå. Enten så klarer vi det, eller så klarer vi det ikke.

Stang ut
Til ekkoet av mer enn 20.000 tomme seter, var det nok en gang stang-ut for det unge Lyn-laget mot Tromsø. Både Davy Claude Angan, Jo Inge Berget og Fredrik Dahm hadde store sjanser til å score, men sviktet foran mål. I stedet var det typisk nok Tromsø som scoret midt i en god Lyn-periode.

- Det var et surt tap i dag. Vi er nok preget av situasjonen, noen mer enn andre, sier Lyn-trener Gunnar Halle.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var derimot fornøyd:

- Dette var vår tredje kamp på en uke, og tredje gang vi holder nullen. Vi har tatt 21 poeng siden serien snudde i sommer. Nå har vi grepet om fjerdeplassen som gir europacupspill neste år.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken