*Nettavisen* Sport.

Ingenting å le av for United

Foto: Pa Photos/Scanpix

Rio Ferdinand vet at Manchester United må vinne sine fem siste kamper - samtidig som at Chelsea mister poeng - for at de skal forsvare tittelen i Premier League.

11.04.10 14:10

Det her vært en tøff tid for Manchester United. Fra å ha alt i sin hule hånd, har uken som har gått snudd sesongen på hodet for Sir Alex Fergusons mannskap.

Først tapte de mot Chelsea på hjemmebane, og mistet med det ligaledelsen.

Deretter rotet de bort et sikkert avansement til semifinalen i Mesterligaen, da Arjen Robben satte inn det avgjørende bortemålet for Bayern München.

Og plutselig sto Fergusons seiersvante mannskap i en situasjon der de ikke har kontroll over noe.

Vinner de de resterende kampene i ligaen, er de fortsatt ikke garantert å vinne tittelen. Men de har ikke annet valg, de må vinne alle for i det minste å ha et håp.

Følg Blackburn - Manchester United i Norges raskeste livesystem fra klokken 14.30!

- Det siste jeg tenker på
Og for Rio Ferdinand er det det eneste han tenker på. Selv om VM i Sør-Afrika nærmer seg med stormskritt, blir ikke mesterskapet ofret en tanke.

- VM er det siste jeg tnker på, for å være helt ærlig, sier Rio Ferdinand til Sky Sports .

Uniteds solide midtstopper har slitt med skader denne sesongen, men har holdt seg skadefri den siste tiden. Dermed kan han fort bli et viktig kort for Englands mannskap i Sør-Afrika.

Og da John Terry ble vraket som kaptein etter utroskapsskandalen, var det Ferdinand som ble utpekt som erstatter av landslagssjef Fabio Capello.

Men til tross for de store forventningene, er Ferdinand kun fokusert på de siste fem seriekampene med United.

- Det er fem kamper igjen å forsøke å vinne tittelen på. Det er ikke over, men det er ikke i våre hender lenger. Vi må bare forsøke å gjøre det så vanskelig som mulig for konkurrentene våre, ved å vinne alle våre gjenstående kamper, sier Ferdinand.

- Det er ikke en landskamp før etter sesongen er over, så det er kun Manchester United jeg fokuserer på nå.

Tøff bortekamp mot Blackburn
Og United må holde fokus om de skal være med i kampen om tittelen til siste slutt. Et tøft kampprogram gjenstår, og med to poeng opp til Chelsea er de også avhengig av at serielederen snubler i innspurten.

Første utfordring er Morten Gamst Pedersens Blackburn på bortebane. Det er bare snaue tre uker siden Chelsea var på besøk på Ewood Park og tok kun ett poeng.

Følg Blackburn - Manchester United i Norges raskeste livesystem fra klokken 14.30!

Med andre ord er United nødt til å mobilisere kraftig, dersom de skal henge med mot slutten.

Og skulle laget vinne borte mot Gamst Pedersen og co, så vil de ta over tabelltoppen. Riktignok med én kamp mer spilt enn Chelsea, som spilte semifinale i FA-cupen lørdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.