Gå til sidens hovedinnhold

- Ingenting er klart

Men hvem skal tukte Rosenborg når denne mannen scorer mål?

ROSENBORG - LYN 4-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Hva har skjedd, Rade Prica?

Spørsmålet kom fra omtrent hver eneste journalist etter Rosenborgs 4-1-seier over Lyn.

Det var nemlig ikke mye mer enn to uker siden Prica selv innrømmet at han hadde en tung periode.

Siden den gang er det spilt to tippeligakamper, og Prica har scoret hele fem ganger.

- Så hva har egentlig skjedd, Prica?

- Jeg vet ikke helt. Selvtillit kanskje, sier Rade Prica til Nettavisen.

- Jeg var tung i kroppen, hadde ikke hatt ferie og slet med å være god.

Men mot Lyn var svensken langt fra tung. For etter å ha nettet to flotte mål mot Fredrikstad siste serierunde, tok han med seg godfølelsen inn i oppgjøret mot tabelljumbo Lyn.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Reddet kvelden for Trond Olsen
Allerede etter fem minutter presenterte Prica seg, men svensken ble akkurat for sein på innlegget til Mikael Lustig.

Så, da det var spilt nærmere en halvtime ble Prica dyttet i Lyns felt, og det ble dømt straffe. Den satte spisskollega Steffen Iversen sikkert i mål. 1-0-ledelsen sto seg til pause.

Men etter hvilen var det én mann det handlet om. Det kunne vært Trond Olsen det ble skrevet om her, men Olsen bommet på sine fire store muligheter i andreomgangen. Og da Olsen ikke grep mulighetene sine, skulle Prica vise at goalgetterinstinktet fra i vår ikke har forsvunnet. Tre mål noterte svensken seg for i andreomgangen.

- Vi er klart best i førsteomgangen, men slapper kanskje litt mer av etter pausen, for da er Lyn litt mer med, sier Prica, som ikke så ut til å slappe noe særlig av.

Bare et par minutter etter at Olsen brente sin fjerde store sjanse på fire minutter ekspederte Prica et Marek Sapara-frispark videre i mål.

Og dermed ventet man bare på at Lyn skulle kollapse, og at Rosenborg skulle punktere kampen fullstendig.

- Trenger målscorere
Men så kom Jo Inge Berget seg fri, og Vadim Demidov rev ned spissen inne i straffefeltet. Dommer Tom Harald Haugen dømte korrekt straffespark, og Davy Claude Angan sørget for å redusere til 2-1.

Og da Rosenborg ikke scoret i løpet av det neste kvarteret, skulle Lyn få sin sjanse til å utligne. Kim Holmen ble spilt fri inne i Rosenborgs felt og slo hardt inn foran mål. Men der var ingen Lyn-spillere, og Rosenborg beholdt ledelsen.

Så dukket Prica opp to ganger til, og sørget for 4-1-ledelse i løpet av fire minutter.

- Alle lag trenger målscorere, sier Erik Hamrén til Nettavisen. Svensken var godt fornøyd med spissen, som sikret seier og rekord for Rosenborg. Men det var ikke bare målene som sørget for skryten.

- I tillegg jobber Rade knallhardt for laget, og det er utrolig viktig, forklarer Hamrén, som ikke vil ta ordet gull i sin munn før Rosenborg er mestere på ordentlig.

- Nei, men jeg kan jo si at det ser veldig bra ut, smiler Hamrén.

Og han har tydeligvis fått med seg spillerne på dette, for selv ikke etter kraftig oppfordring, vil Rade Prica innkassere gullet i Tippeligaen.

- Ingenting er klart, sier svensken.

Men med ti poeng ned til Molde, med én kamp mindre spilt og en målkåt Prica kan man lure på hva som skal hindre Rosenborg i å ta førsteplassen i årets Tippeliga.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken