RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingenting er umulig

Sist oppdatert:
Riktignok har Norge spilt elendig i flere kamper, men det er trist at de fleste kommentatorer allerede har diskontert at Spania vil slå oss ut.

Noe som er sikkert er at det norske landslaget vil komme til en heksegryte lørdag 15. november.

Men det er ikke sikkert at det utelukkende vil være til fordel for Spania hvis kampen utvikler seg som en normal norsk landskamp - med lange pasninger, tett forsvarsspill og tålmodighet.

Spansk publikum støyer, men de har ingen problemer med å pipe ut et hjemmelag hvis de presterer dårlig. Og da kan presset plutselig snu for spillerne.

Det er vanskelig, ja visst, men større undre har skjedd i fotball enn at Norge klarer å holde nullen i Madrid.

I så fall venter Ullevål 19. november. Og i en slik situasjon er ikke Spania tradisjonelt noen fryktinngytende motstander.

Ta for eksempel forrige EM-kvalifisering. Hjemme slo Spania Kypros 8-0 (!). Borte presterte laget å tape 3-2 mot lilleputtnasjonen innerst i Middelhavet.

Eller ta Østerrike. I EM-kvaliken vant Spania 9-0 hjemme. To år senere presterte de 1 - 1 borte i VM-kvalik.

Hvor vil vil hen med denne kommentaren?

Jo, til at den eneste sikre veien til nederlag er å innstille seg på det på forhånd.

Norge har klart prestasjoner på linje med å slå ut Spania, og det gjelder å ha troen på at det er mulig.

Nå slipper vi i hvert fall lange debatter om spillestil. Svært få vil råde Nils Johan Semb til noe annet enn ekstremt gjerrig forsvar, og noen tro på at vi skal finspille oss gjennom den spanske midtbanen har vel ingen.

Spania har også sine svakheter. Så sent som 7. juni tapte de 0-1 hjemme mot Hellas, som ligger bak Norge på FIFA-rankingen. Og noen dager senere klarte de ikke bedre enn uavgjort borte mot Nord-Irland.

Det blir lange baller og hodespill. Og hvem vet om ikke fotballguden igjen sender en høy ball i bue på hodet til Steffen Iversen og inn i et tomt spansk mål.

Da blir det fest på Ullevål!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere