Ingrid Syrstad Engen er storfornøyd med sitt nye fotballiv i Tysklands beste klubb Wolfsburg. Hun gleder seg til fortsettelsen.

- Jeg trives veldig godt så langt, og spesielt fornøyd er jeg med treningshverdagen. Det har vært mange hakk opp, og det er veldig kult å få utfordret seg hver dag, sier hun til NTB.

Hun kom til en klubb med mange gode spillere og en sterk vinnerkultur.

- Jeg er blitt tatt veldig godt imot og er fornøyd med det. Det går mye i tysk, men de viser forståelse for at man ikke skjønner alt, så det har vært veldig bra.

Hun har fått spilletid i begge klubbens seriekamper til nå (to seirer), men ikke fra start.

- Når man er der, skjønner man hvor vanvittig stor konkurranse det er. De aller fleste er skadefrie og spiller på landslagene sine. Det er utrolig stor konkurranse, og man må bare ta sjansene når man får dem, sier hun.

Tålmodighet

- Så må jeg også være litt tålmodig når det gjelder spill fra start.

Fast plass er selvsagt målsetningen.

- Ja, så klart. Det man vil er jo å starte kamper, og det kommer jeg til å jobbe hardt for.

Debuten kom med 25 minutter i en 1-0-seier mot Sand, mens hun spilte et kvarter i 6-1-seieren over Duisburg.

Krasjet

- Det er kamper der vi har styrt det aller meste. Jeg har gjort det jeg pleier, og vi har hatt veldig mye ball. Jeg er ikke blitt veldig utfordret av motstanderne, men det har vært artig, sier Engen.

- Jeg holder fortsatt på å lære meg hvordan vi spiller.

Hun spiller med gipset høyre hånd etter et uhell under oppvarming til kampen mot Duisburg.

- Jeg krasjet med egen keeper, faktisk. Det var jo unødvendig, men slikt skjer. Jeg er glad det var bare hånden, sier hun til NTB.

Tirsdag måtte hun nøye seg med et innhopp da Norge slo England 2-1.

Det var første gang siden debuten for halvannet år siden at hun fikk en landskamp som innbytter, etter å ha startet 21 ganger på rad.

(©NTB)