RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingvild (18) gulljente igjen

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX
Sist oppdatert:
Gullmedaljene renner inn for Norges nye langrennsstjerne.

PRAZ DE LYS SOMMAND/OSLO (ANB/Nettavisen): Juniorjenta Ingvild Flugstad Østberg (18) sjokkerte seg selv og de fleste andre da hun for snart tre uker siden gikk inn til gull på 15 km fellesstart med skibytte under NM på hjemmebane på Gjøvik.

Siden er det bare gått én vei. Lørdag ble hun juniorverdensmester i sprint, og mandag ble hun tatt ut til senior-VM i Liberec.

I en klasse for seg
Tirsdag takket hun for tilliten med et nytt gull i junior-VM i franske Praz de Lys Sommand. Gjøvik-jenta var i en egen klasse på 10 km fellesstart med skibytte, og vant klart foran finske Krista Lahteenmäki og svenske Hanna Bodin.

- Fantastisk kult, jubler en tydelig fornøyd Flugstad Østberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) umiddelbart etter målgang.

- Jeg prøvde å gå alt jeg kunne på klassisken for å riste av meg noen av de gode skøyterne, og det klarte jeg, sier den nye yndlingen.

Var ikke trygg
I mål var hun over 20 sekunder foran den finske sølvvinneren Lahteenmäki. Likevel var hun ikke sikker på seier før hun kom på oppløpet.

- Jeg ble fryktelig stiv mot slutten og var ikke sikker på gull før jeg kom på oppløpet, sier Gjøvik-jenta.

Hilde Lauvhaug og Maiken Caspersen Falla sørget for at det ble norsk fjerde- og femteplass. Falla er også tatt ut til senior-VM, der hun skal gå sprint.

Norges kanskje aller sterkeste kort på dagens distanse, kom dessverre aldri til start. Marthe Kristoffersen følte seg dårlig da hun våknet tirsdag morgen, og bestemte seg i samråd med lagets ledere for å stå over øvelsen

Sykdom stoppet Kristoffersen
Kristoffersen var ute i sporet og testet formen etter frokost, men formen var laber og har nå altså bestemt seg for å stå over.

Det har på ingen måte blitt noen god start på mesterskapet for Meråker-jenta. På søndagens sprint ble hun hindret av en motstander og endte utenfor pallen på en fjerdeplass.

Kristoffersen er uansett klar for senior-VM i Liberec, i likhet med Flugstad Østberg og Caspersen Falla.

PS. I gutteklassen gikk Hans Christer Holund inn til bronse tirsdag.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere