Gå til sidens hovedinnhold

Ingvild Flugstad Østberg vant den norske duellen mot Therese Johaug

Det ble en forrykende duell mellom Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg på dagens jaktstart i Tour de Ski.

TOBLACH/OSLO (Nettavisen): Johaug gikk ut ett sekund foran Ingvild Flugstad Østberg og 11 sekunder foran Heidi Weng. Svenske Ebba Andersson var også 11 sekunder bak fra start på en nyttårsdag i italienske Toblach.

Johaug og Østberg holdt teten sammen, selv om Østberg mistet balansen og måtte ned på kne etter rundt to kilometer. 29-åringen tapte imidlertid ikke noe på, og holdt fortsatt godt følge med Johaug.

Les også

Ustjugov mener Klæbo bløffer

Etter 3,3 kilometer hadde Johaug og Østberg økt forspranget til Weng og Andersson, som passerte 20 sekunder bak den norske duoen som gikk klokt og vekslet om å dra i front.

- Hun er vant til å gå alene

På passering 4,6 kilometer var forspranget nærmest uendret, men Heidi Weng tapte nesten to sekunder på Andersson som fikk seg en liten luke.

Les også

Falla reiser hjem fra Tour de Ski - oppgitt over rennprogrammet

- Det er ikke ofte Therese blir presset så mye. Hun er vant til å gå alene, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn, etter at Østberg hadde ingen problemer med å følge Johaug i teten.

Frem mot 6,6 kilometer hadde Andersson og Uhrenholdt Jacobsen fått seg en luke ned til Weng som tapte terreng, men det var lite å gjøre med den norske tetduoen som økte forspranget.

Var sikker på Østberg

NRK-ekspertene var samstemte i at Johaug burde prøve å rykke, fordi hun ikke ville vinne en spurt.

- Blir det spurt, ville jeg satt pengene mine på Ingvild i denne situasjonen, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Les også

Ser ingen grunn til å bremse Østberg

To kilometer før mål hadde Johaug fortsatt ikke prøvd å rykke, og det var helt jevnt mot mål. Dalsbygdingen gjorde et forsøk helt på slutten, men klarte ikke å riste av seg Østberg. Jenta fra Gjøvik tok Johaug i spurten og sikret dermed seieren på dagens jaktstart.

Heidi Weng spurtslo Natalia Nepryajeva og sikret tredobbelt norsk, 27 sekunder bak Østberg.

- På papiret skal hun slå Therese i en spurt, sånn sett er det jo oppskriftsmessig, sa lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter jaktstarten til NRK.

For Jacobsen sin del glapp pallen helt på slutten med kun fem hundredeler.

Med seieren klatrer Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget. Nå er hun 22 sekunder bak Johaug i sammendraget. Russiske Natalia Nepryajeva følger like bak på tredje plass.

- Hun kan vinne Tour de Ski, men Therese er fortsatt favoritt, sa NRK-ekspert Aukland.

Hovedpersonen var også veldig fornøyd etter seieren.

- Det betyr veldig mye når vi legger inn så mye tid i det. At jeg kan gå så bra med en gang jeg får på startnummeret, det betyr mye, fortalte Østberg til NRK.

Johaug på sin side var absolutt ikke misfornøyd etter å ha blitt spurtslått.

- Jeg unner Ingvild denne seieren i dag. Hun har virkelig jobbet hardt. Jeg er fornøyd med løpet mitt i dag. Ingvild kommer til å bli en tøff konkurrent og være med helt inn, sa sammenlagtlederen til NRK.

Torsdag er det hviledag i Tour de Ski, og utøverne forflytter seg til italienske Val di Fiemme og 10 kilometer fellesstart i klassisk stil på fredag.

Kommentarer til denne saken