RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingvilds gullfest – Marthes mareritt

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX
Sist oppdatert:
Gullene renner inn i junior-VM, men ikke alle jubler.

PRAZ DE LYS SOMMAND/OSLO (ANB/Nettavisen): Ingvild Flugstad Østberg gikk torsdag helt til topps på 5 km fristil under junior-VM i langrenn i franske Praz de Lys Sommand. Det var Gjøvik-jentas tredje gull av like mange mulige i mesterskapet.

Hilde Lauvhaug gjorde også et glimrende løp, og knep bronsemedaljen.

- Helt sinnssykt
- Helt sinnssykt å vinne tre gull. Nå er jeg utrolig glad, jubler Flugstad Østberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i målområdet.

Hun innrømmer at torsdagens seier satt langt inne.

- Jeg kjente det godt i beina i dag, men greide å presse meg hele veien uten å stivne helt. Jeg fikk gode tilbakemeldinger i løypa og hørte at jeg ledet med få sekunder hele veien, så det var utrolig nervepirrende, smiler den triple juniorverdensmesteren.

Les også:- Ingvild har Northug-faktoren

Nok en gang vant Flugstad Østberg uten å måtte kjempe mot sin antatt sterkeste konkurrent. Marthe Kristoffersen er nemlig fortsatt syk, og måtte stå over.

Nedtur for Kristoffersen
Junior-VM er dermed i ferd med å bli et mareritt for Meråker-jenta, som mistet muligheten til å bli individuell juniorverdensmester.

Kristoffersen var blant favorittene også i fjorårets VM. Da mislyktes hun i sprinten, måtte stå over de to distanserennene – og fikk VM-gull på stafetten som trøst.

Årets VM kan bli en ren reprise – forutsatt at hun får klarsignal til fredagens stafett.

- Vi har satt henne opp på stafettlaget, men har en reserve klar dersom hun ikke kan stille. Men sjanseløst er det ikke, sier lege Kjell Vegard Mykland til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Hadde veldig lyst
Mens det var en overkommelig jobb å overtale Kristoffersen til å stå over tirsdagens fellesstart med skibytte, var det mer vrient å få henne til å ofre den aller siste sjansen til å bli individuell juniorverdensmester.

- Marthe var nok mer uenig i avgjørelsen denne gangen enn på tirsdag. Hun hadde naturligvis veldig lyst til å gå, og det er ikke vanskelig å skjønne. Men når man er tett i luftveiene kan man fort få bihulebetennelse. Derfor får hun medisiner for å holde alle kanaler åpne, sa Mykland.

Både Marthe Kristoffersen og Ingvild Flugstad Østberg er tatt ut på det norske laget til senior-VM i Liberec.

PS. Hans Christer Holund ble beste nordmann på 10 km fri med sin sjetteplass.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere