Han har spilt hele karrieren sin i Barcelona. Andrés Iniesta (33) har begeistret katalanske fotballtilhengere i nesten en mannsalder.

Men til sommeren kan det være slutt.

Lagkapteinen til «Blaugrana» innrømmer nemlig overfor Sky Sports at han vurderer å bytte klubb til sommeren. Til kinesisk fotball.

- Før 30. april må jeg ta en avgjørelse på om jeg fortsatt skal være i Barcelona eller drar til Kina. Jeg må vurdere hva som er best for meg og klubben, siteres Iniesta på.

- Det er en avgjøresle som jeg kommer til å informere klubben om først. Etterpå får dere vite om det. Jeg tar valget før 30. april, gjentar den rutinerte midtbanestrategen.

Han legger til at dette blir den ryddigste måten å gjøre det på.

Siden han debuterte for Barcelona som 18-åring i 2002 er det blitt imponerende 663 kamper, 56 mål og 141 målgivende pasninger på Iniesta.

Få, om i det hele tatt noen, er høyere verdsatt av de mange lokale heltene som har trukket på seg Barcelona-drakta opp gjennom klubbhistorien.

Iniesta har vunnet Champions League fire ganger med Barcelona, og ligger meget godt an til å kapre det niende ligamesterskapet med katalanerklubben.

Iniesta har fått forsikringer fra Barcelona om at han har får bli værende i klubben på livstid etter å ha tjent klubben på en eksepsjonell måte i over 15 år.

Med Spanias landslag har Andrés Iniesta vunnet VM to ganger, i 2008 og 2012, samt EM i 2010.