*Nettavisen* Sport.

Innbytterne sikret Viking-seier

 

Viking-spillerne jubler for Samúel Fridjónssons scoring. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Innbytterne Samúel Fridjónsson og Fredrik Torsteinbø sørget for at Viking slo Tromsø 2-1 i søndagens eliteseriekamp.

20.10.19 20:43

Med seieren befester Viking sin posisjon som nummer fem på tabellen. De er i tillegg bare ett poeng bak Rosenborg på fjerdeplass.

– Tromsø ga oss kamp, men jeg synes vi var veldig gode i dag. Jeg er stolt over guttene. Vi jobbet vanvittig godt sammen, og det er en grunn til at vi har gjort det så bra som vi har, sa Viking-kaptein Zlatko Tripic til Eurosport etter kampen – og hyllet vinnerkulturen i laget.

En suser

Det var Viking som kom best i gang på hjemmebane, da innbytter Samúel Fridjónsson klinket ballen i mål fra rundt 18 meter etter 26 minutters spill.

Målscoreren startet kampen på benken, men da Johnny Furdal måtte forlate banen etter en smell i ansiktet bare elleve minutter ut i kampen, fikk islendingen sjansen. Og den benyttet han godt. Målet var en skikkelig suser, og det var lite Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm kunne gjøre for å hindre scoring.

Nye hodeskader

Fitim Azemi var farlig frempå i første omgang for Tromsø, men bortelaget maktet ikke å gjøre mål, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Viking.

I starten av annenomgang testet målscorer Fridjónsson igjen skuddfoten fra distanse, men denne gangen traff han ikke like godt.

Like før timen var spilt i Stavanger, gikk Kristian Thorstvedt og Anders Jenssen ned for telling etter å ha skallet i en hodeduell. Begge spillerne ble sendt blødende i garderoben, og Thorstvedt måtte etter hvert kaste inn håndkleet. Dermed hadde Viking mistet to spillere grunnet hodeskade.

Viking med kontroll

TILs Jenssen kom seg tilbake på banen. Ti minutter før full tid var han én av flere Tromsø-spillere som slapp Benjamin Källman veldig enkelt til. Finnen stormet gjennom TIL-forsvaret, men fra skrå vinkel klarte han ikke å overliste Karlstrøm i TIL-buret.

Mot slutten av kampen var Viking mye nærmere 2-0 enn Tromsø var en utligning, og Fredrik Torsteinbø, også han innbytter, headet inn Vikings andre mål for kvelden via tverrliggeren, ett minutt før full tid.

– Det var deilig. Det var et fint mål og nesten ferdigscoret, sa Torsteinbø etter kampen og ga ros til Adrian Nilsen Pereira som hadde den målgivende pasningen.

Tromsø fikk et trøstemål på overtid ved Jostein Gundersen, men fikk ikke med seg poeng fra Stavanger.

– Det var en vanskelig bortekamp. Vi fikk målet vårt litt for sent, og vi skapte ikke så altfor mye. Spillerne kjempet, men vi fikk ikke noe igjen for det i dag, sa Tromsø-trener Simo Valakari.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.