*Nettavisen* Sport.

Innebandy-spiller døde

Innebandy-Norge er i sorg etter at de mottok budskapet om at Gjelleråsen-spilleren Tobias Wendelstig (midten) er død. Foto: Assisten.no

34-åringen segnet om på banen i en eliteseriekamp. Etterlater seg samboer og en datter.

09.11.15 13:35

Gjelleråsen-spilleren Tobias Wendelstig døde søndag. Dette er bekreftet av Norges Bandyforbund.

34-åringen falt om på banen med hjertestans forrige lørdag.

- Tankene mine går nå først og fremst til hans nærmeste familie. Dette er så meningsløst og trist at det ikke er gått opp for oss ennå. Så tenker jeg også på alle hans lagkamerater og alle andre i vår lille innebandyfamilie og den sorgen de føler. Dette er en tung dag for norsk og svensk innebandy. Akkurat nå må vi bare fordøye sjokket, sier president i Norges Bandyforbund Erik Hansen i en pressemelding mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

34 år gamle Tobias Wendelstig etterlater seg samboer og en datter. Foto: Assisten.no

Wendelstig kom til norsk innebandy før 2009/10-sesongen og vant både ligagull og NM-gull med Tunet i sin første sesong her. Han har senere spilt for både Fjerdingby og Gjelleråsen. Svensken fungerte i tilleg en periode som trener for Gjelleråsens G19-lag og tok NM-gull med dem.

Livløs

Det var under lørdagens eliteserieoppgjør mellom Gjelleråsen og Greåker at 34-åringen falt livløs om på banen i andre periode av kampen i Lihallen.

Det er foreløpig usikkert hva som forårsaket kollapsen.

Wendelstig fikk umiddelbart førstehjelp av trener Samuel Rosenkvist og en lagkamerat, før han ble fraktet til Rikshospitalet i ambulanse.

- Vi bistod med grunnleggende førsthjelp, sa Rosenkvist til Nettavisen.

Fant ikke hjertestarter

Han forklarte at Wendelstigs puls kom og fikk frem til ambulansepersonellet hentet 34-åringen.

Sportssjef i Gjelleråsen, Thor Dag Falkeid, fortalte at flere hadde forsøkt å finne en hjertestarter i hallen, uten hell. Da man ikke fant noe i selve hallen brøt noen seg inn i svømmehallen ved siden av. Der fant de heller ingen hjertestarter.

- Det bekymrer meg meget. Jeg har visst at den har stått der tidligere, inne i et skap. Men sånn er det med et kommunalt bygg. Det som er sikkert er at vi skal kjøpe en egen i klubben, selv om vi holder førstehjelpskurs ofte, uttalte han til Romerikes Blad.

Kunstig koma

På Rikshospitalet ble Wendelstig tilstand beskrevet som stabil, og han ble lagt i kunstig koma. Mandag formiddag startet legene et forsøk på oppvekking.

Søndag kom dødsbudskapet fra Rikshospitalet. Wendelstig etterlater seg samboer og en datter på fire år.

Ifølge generalsekretær Tomas Jonsson skal Bandyforbundet gå gjennom den tragiske hendelsen, men først fokuserer de på å støtte familien og klubben. Det er foreløpig ikke planlagt noen markering i forbindelse med dødsfallet, men Bandyforbundet, Gjelleråsen og klubben skal møtes mandag kveld.

- Vi vil ta hensyn til familiens ønsker, sier Jonsson til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.