Gå til sidens hovedinnhold

Innebandyfeber for "gamlegutta"

Kun én på laget har innebandyerfaring fra tidligere. Men med barnlig iver og innsats har Holmlia Old Boys blitt en suksesshistorie.

Holmlia: I innebandyhallen inne i fjellet på Holmlia en sen tirsdagskveld, samles en gjeng mannfolk med køller. I fire år har Holmlia hatt Old boys-lag i innebandy. Men i motsetning til Old boys-lag i for eksempel fotball er det så og si ingen som har tidligere erfaring med sporten.

Jeg er den eneste som har spilt innebandy i mine yngre dager. Men de andre har spilt seg opp til å bli ganske så habile spillere, gliser målvakt Ståle Huser.

Taktikken ryker

Nå står de overfor sin største utfordring hittil. Neste uke reiser "gamlegutta" til uoffiselt EM for Old Boys i Praha. Og "taktikken" er klar.

Vanligvis ryker taktikken vår etter fem minutter. Så vi bare løper på det vi orker og teller opp til slutt, ler Huser. Men litt ambisjoner har da "løvene" fra Holmlia.

Vi har lyst å bite fra oss, slår Huser og resten av laget fast.

I Praha møter Holmlia to tsjekkiske, et finskt og ett slovensk lag i de innledende rundene. Det er noe annet enn nordmenn som ikke har tatt i en kølle før fylte 35. Med det gjør ingenting.

Det er like mye en sosial happening. Dette er årets høydepunkt, sier Huser.

Tenk at vi har fått reisefeber igjen som 35- og 50-åringer, humrer Huser.

Turen har gutta skrapet sammen penger til gjennom dugnadsarbeid.

Etter vi har jobbet dugnad for våre sønner og døtre, så har vi jammen jobbet dugnad for oss selv også, understreker Huser. Han forteller om et stort engasjement.

Når gutta begynner å ofre Champions League og landslagsfotball på tv, begynner det å bli bra, påpeker Huser fornøyd.

Søndagstur og innebandy

Old Boysen trener en kveld i uka, sent slik at barn og koner har fått sitt tidligere på dagen.

Det aller fleste er etablerte karer, så det er søndagstur og innebandytrening hånd i hånd, sier Huser. Per dags dato rommer laget om lag 15 karer mellom 35 og 58 - med plass til flere. Det bristes et lite ribbein i ny og ne, men noen hjertestarter har vi ikke hatt bruk for, ironiserer Huser på vegne av helsa til "gamlegutta".

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis