RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos/Scanpix

Innfridde på aller siste sjanse

Sist oppdatert:
West Ham kunne ha avsluttet 2010 uten en eneste borteseier i Premier League.

FULHAM – WEST HAM 1-3:

West Ham har ikke vunnet på bortebane i Premier League siden åttende august 2009, da de slo Wolverhampton 2–0 i fjorårets serieåpning. Tabelljumboen så ut til å avslutte kalenderåret 2010 uten en eneste seier på fremmed arena.

Men på den aller siste sjansen de hadde til å bryte den grufulle statistikken, innfridde London-klubben.

I byderbyet mot Fulham scoret Carlton Cole to mål og sørget for at Mark Hughes gikk på sitt åttende strake poengtap.

Statistikken mot seg
Brede Hangeland og Fulham hadde statistikken mot seg før Boxing Day-oppgjøret mot West Ham. Klubben har ikke vunnet på de fem, nå seks, siste kampene de har spilt andre juledag. Hvittrøyene har tapt tre av fire, nå fire av fem, London-derbyer denne sesongen, og har lite å skryte av mot Hammers, historisk sett.

Det var likevel Fulham, som før oppgjøret lå like over streken på 17.-plassen, som åpnet best på Craven Cottage. Hjemmelaget nettet allerede etter elleve minutter. Dårlig markering i feltet sørget for at midtstopper Aaron Hughes uhemmet kunne lette fra gressmatta og stange inn 1-0-ledelse.

Hangeland med markeringstabbe
Med tanke på uavgjortstatistikken til Fulham, som teller ti poengdelinger så langt denne sesongen, var det ikke overraskende at West Ham kom tilbake med scoring. Og hjemmelaget kan ikke skylde på andre enn seg selv. Det vil si: andre enn Dickson Etuhu. Nigerianeren sto helt upresset da han tuppet ballen mot egen keeper. Bortelagets Cole fikk tak i den hodeløse pasningen og kjempet inn utligningen.

Dermed våknet også tabelljumboen. Like før pause snudde de kampen da Hangeland gjorde en sjelden miss i markeringsarbeidet. Nordmannen lot Frédéric Piquionne stå helt alene ved bakerste stolpe, og franskmannen kunne enkelt bredside ballen inn bak Mark Schwarzer.

God dag for Carlton Cole
Etter tre store forsvarstabber i førsteomgangen skjerpet, tilsynelatende, bakrekkene til begge lag seg etter pause. Hangeland gjorde opp for seg med en kjempepasning i bakrom til Andy Johnson, som alene med keeper ikke klarte å sette ballen i målet.

Det klarte imidlertid Cole for andre gang. Spissen var igjen våken på en feil i Fulham-forsvaret da han fikk tak i ballen på et dårlig tilbakespill fra Hughes. Cole klinket inn 3–1 og klarte med det, for første gang i karrieren, å score mer enn ett mål i en ligakamp.

De to nettkjenningene sørget dessuten for at West Ham for første gang i 2010 vant på bortebane. Tre poeng var i tillegg ekstremt viktig for å klatre bort fra jumboplassen i Premier League.

London-rivalene ligger nå med like mange poeng, Fulham på 17.- og West Ham på 18.-plassen. Fulham har kun vunnet to kamper denne sesongen, og Hughes, som overtok trenerjobben etter Roy Hodgson i sommer, har fått en grusom start i sjefsstolen. Nå gjenstår det å se hvor lenge han faktisk får sitte ...

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere