RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innfrir storfavorittene?

Sist oppdatert:
Flere hardt betrodde hester vil avgjøre utbetalingen i Bergen i kveld. Vi har noen luringer som kan gi valuta for pengene.

Klikk her for Nettavisens V5B-tips

Allerede i V5-innledningen kommer dagens største favoritt 10 Rau Jo ut i noe som ser ut som et gaveløp på papiret. Men 20 meter tillegg på sprint, og mange hester å runde er ikke akkurat noe drømmeoppgave. Vi ser to hester i mot på strek selvom disse har neppe fordel av den korte distansen. Allikevel tror vi 5 Tekno Kongen og 2 Lilje Stjernen kan stikke kjepper i hjulene dersom Rau Jo får det strevsom fra tillegg. Begge holder fin form og går til mål når formen er som nå.

I V5-2 kommer så formtoppede 4 Yabadabado Zon ut fra et flott spor med tre seire på fire starter denne sesongen. Er Storetvedt-traveren på topp leder han høyst trolig hele veien - slik han gjorde sist på travparken. Juliano Star-sønnen kan dog opptre litt variabelt, og skulle storfavoritten svikte er løpet ganske åpnet. Vi streker for hele ni hester på storbongen, og vi varsle spesielt for nykommeren 3 Medallions Chief. Den tidligere Steinar Holm-trente 6-åringen gjør sin første start i regi Odd Storetvedt, og vi blir ikke sjokkert om han slår stallkompisen. Har møtt tøffe konkurrenter på Østlandet, og vi så en annen Holm-traver i Wilson Creation være sterkt forbedret - og en vinner på direkten på Leangen nylig.

Den tredje avdelingen er et sorgens kapitel. Ja, ofte er det slik at det dårligste løpet i doble V5-omganger settes inn som løp syv - heretter kalt løp 7-syndromet. Vi streker seks av ni hester uten at vi kan føle oss helt komfortable i dette bingoløpet.

Vinyard drar unna igjen
I V5-4 skal Bergens ubestridte champion Ove Wassberg ut med 6 Vinyard A.L. som jakter sin fjerde strake triumf. Svært sannsynlig scenarie er tidlig tet for deretter å dra unna. Det har holdt lett tre ganger på rad, men vi vet av erfaring at slike hester mister formen fortere enn normalt - det tærer på kreftene å gjennomføre løpene på den måten. 9 Lillruben er et naturlig garderingskryss, og mange vil nok kjøre dobbeltbanker på disse to. Vi har dog med en kjempeluring som bare er krysset på 2 prosent av bongene. Det er jo nesten ikke til å tro, men 11 Tom Cruiser er nesten ikke rørt i spillet selvom han viste klar fremgang sist. Husk at hesten radet opp tre seire og to annenplasser i perioden september - november i fjor. Nå er formen pågang igjen, og Tom Pedro-sønnen møter langtfra avskrekkende selskap. Det ligger an til høyt tempo med Vinyard i front, og da kan Tore Totland muligens nå igjen trøtte hester selv fra spor 11.

I V5-finalen står vi på tre hester på samtlige forslag. 9 Førlands Trolla har en meget billig oppgave på papiret, og fikk en nyttig gjennomkjøring sist. Denne gang varsler Wassberg offensiv kjøring med 4-årshoppa som hevdet seg blant de aller beste hoppene i landet i fjor. En naturlig favoritt som vinner om hun på topp. På strek står dog 2 Granslilla som er god til å forsvare seg i tet. Skulle Tengsareid klare teten med lillebroren til millionær Gransbrun kan hun bli vond å slå, mens også en feilfri 4 Skaffer Tinka har kapasitet for seier.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 432 og et stort på hele 1.458 kroner denne gang. Taper både Rau Jo og Yabadaba kan det bli en meget spennende V5-avslutning i Bergen i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere