RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innfrir storfavorittene?

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Vi stoler i hvert fall ikke helt på dagens to største favoritter, og setter det meste av vårt budsjett på to spesialsprintere med lysende forutsetninger i Trondheim i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Favorittene på dagens arena har lett for å bli vel hardt betrodd uvisst av hvilken grunn, og vi synes ikke duoen 9 Bjørkevikk (V5A-1) og 3 Lython Abroad (V5B-5) er så sikre som spillerne vil ha det til at de skal være (hhv snakk om en 86 og 88-prosenter i spillet, og det blir for vilt etter vårt skjønn). Vi spekulerer litt forsiktig i mot dem begge, og i A-rebusen setter vi heller vår lit til at 1 Rofstad Svarten leder sitt løp rundt om i den tredje avdelingen.

Det buttet litt i mot siste 100 i et V75-løp i den siste starten ved femteplassen på 31.3 under ikke alt for lette forhold (fungerte dog veldig fint, og dette er snakk om en hest som alt for lite penger på seg i forhold til kapasiteten), men med løp i kroppen etter meget lang pause forventer vi at 7-åringen har gått mye fremover på form (og det er klart enklere i mot i kveld). Ingen nekter favoritten teten i dette løpet, og da tror vi så fall sjansene skal være svært gode for at kusk Bjørn Garberg skal ha god kontroll på begivenhetene fra spiss.

De antatt tøffeste i mot, 6 Lygne Pål og 7 Ylv Jo har ingen fordel av sprint (galoppfaren øker da betraktelig på dem begge), og de øvrige i løpet skal ikke være noen trussel for Buås Svarten-sønnen. Nei, vi har i grunnen ståltro på at favoritten innfrir, og vi føler i hvert fall at denne hesten skal være snakk om et langt sikrere stikk enn megafavoritten i innledningen på denne rebusen.

Vår rangering: A: 1 B: 6-7 C: 3-8 D: 10-9-5-4-2

V5A-1, 1640 meter autostart
Vi støter altså på dagens største favoritt med sine voldsomme 86 % i dette sprintløpet for kaldblodshester i form av 9 Bjørkekvikk i innledningen på denne rebusen, men vi synes ikke dagens forutsetninger er optimale, etter det inntrykket vi satt igjen med av hesten i fjor (dog meget mulig det er snakk om en ”ny” hest i år).

Vant lett i fra tet i årsdebuten på fine 32.4 full vei etter en kjapp avslutning på løpet, men i hele fjor synes vi 4-åringen var litt uvillig fra de bakre regioner (fryktelig tråkk i de fleste av løpene). Vant ikke løp på ti forsøk da (og en kjapp sprint tror vi ikke er noen fordel), og vil gjerne se at Alm Viktor-sønnen yter maks bakfra, før vi setter hele budsjett på ham.

Innehar fart som rekke langt har 7 Dosa, og selv om formen etter litt pause er uviss, tilmåler vi 4-årshoppa solide vinnersjanser. Trolig utviklet seg mye over vinteren, og i sitt siste sprintløp fikk Valstad-traveren sølv på fine 29.3

Mye fart i beina har også 4 Svera, og som svært sannsynlig tethest, i en feilfri utgave, krysser vi tidlig. Jomar Blekkan kjørte feilfritt med 8 Alsaker Spenter i den siste starten ved andreplassen på 33.7 over aktuell distanse (ikke helt lette forhold den dagen), og på ny får den hjemmelige championen sjansen bak 9-åringen.

Vår rangering: 9 B: 7-4-8 C: 3-11-12 D: 2-1-5-10

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

V5A-2, 2140 meter voltestart, monte!
Undertegnede har som kjent ikke mye til overs for at disse monteløpene blir satt innenfor V5-spillene, og hvis vi ser til Sverige så kan vi ikke se at denne typen løp befinner seg i verken V5, V65 eller V75-spill. De som styrer og steller på den andre siden av kjølen har dog et helt annet syn på spillerne (og de skjønte nok fra første stund at det ville bli svært vanskelig for den enkelte å kunne vurdere disse løpene, og det er jo ikke bingo vi driver med), og vi får håpe de styrende organer her hjemme etter hvert tar til vettet.

Vi på Sportspill klarer i hvert fall ikke å komme med noen god vurderinger av dette varmblodsløpet, som inneholder hele fjorten deltakere. Vi prøver dog å komme oss igjennom på ni hester (ingen garanti på at vi har plukket vinneren da), og ingen nevnt ingen glemt. Det er flere av deltakerne som kommer ut med kun prøveløp bak seg i denne grenen, og det er jo da helt umulig å vite hva de kan under sal.

Vår inndeling uten at de er rangert: A: 1-2-5-8-9-10-12-14-15 B: 3-4-6-11-13

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Fire hester hever seg klart over mengden i dette varmblodsløpet, og en relativt klar favoritt må 5 New Rønnow bli. Det ble litt stive bein til slutt fra tet ved tredjeplassen på 16.9 full vei i den siste starten, men løp i kroppen etter lang pause bør ha gjort godt. Støter ikke på hester av Gangster Advice`s kaliber (vinneren sist) i dette løpet, men vi er litt redd for at det kan bli ”dødens” ved denne anledningen (skal uansett løpsforløp være snakk om en topp vinnersjanse).

Både 2 White Chimney og 3 La Tout Premier er kjappe i vei, og begge er nok lystne på å komme seg foran. Førstnevnte har hoppet seg vekk de to siste gangene (vant to løp forut for de startene), men i følge treneren skal formen være uforandret fin. Sistnevnte er snakk om en sterk sak, og selv om tidene ikke var fryktinngytende gode ved de to triumfene på dagens arena i januar, var det snakk om krevende baneforhold de gangene.

Kanonform holder 7 Pershina Simoni, og kusk Simen B. Jessen har vel etter hvert nå skjønt at hoppa yter absolutt best med et løp i rygger fra køen. Avsluttet strålende de to siste gangene til sølv og tredje, og dersom S.J.`s Photo-datteren er på skuddhold ut i oppløpet, skal ingen føle seg for trygge.

Vår rangering: A: 5 B: 7-2-3 C: 1-11-6-12 D: 10-8-9-4

Klikk her for å se våre VB-forslag.

V5A-5/V5B-2, 1640 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester venter oss her, og vi synes 6 Veiset Mina har en helt skreddersydd oppgave foran seg. Etter å ha blitt sjette på fine 29.0 etter startgalopp i knalltøffe omgivelser i den nest siste starten ble det for hardt å gå utvendig for gode Høvåg Loke i tøft tempo i den siste starten på Bjerke, og i kveld støter Lome Kongen-datteren etter vårt skjønn på svært svak motstand. Sprintet råflotte 27.8 ved triumfen i et V75-løp 10.april i fjor, og i en feilfri utgave er det ingen som rører 5-årshoppa i kveld (og i B-spillet garderer vi ikke).

Dersom favoritten skulle svikte ser det litt åpent ut, men vi synes duoen 2 Skjeppe Kåre og 9 Sjurlykka skiller seg litt ut, som de antatt tøffeste i mot. Førstnevnte er kjapp i vei, og innsatsen til sjette fra tredje innvendig mot Boklifaks & Co i den siste starten var helt grei. Sistnevnte står bedre til enn på svært lenge (og vi tror formen er litt bedre enn raden), og sprintegenskapene er det ikke noe i veien med der i gården.

Vår rangering: A: 6 B: 2-9 C: 10-3-11-1 D: 7-5-4-8

V5B-3, 2140 meter autostart
Det er ikke alt for høy kvalitet på de åtte deltagerne i dette varmblodsløpet, og vi synes ikke det er lett å skille hestene (og på vårt store system stryker vi ingen). Det blir trolig ingen tetkjenning på 1 Sarletta, men i et såpass lite felt bør det kunne løse seg greit for 5-årshoppa underveis. Viste seg å ikke være god nok i et tøft løp på Bjerke i den siste starten mot Most Wanted One & co, men i et vanlig grunnlagsløp hjemme på Leangen skal 21-prosenteren i spillet kunne duge.

Tilbake etter litt pause med uviss form kommer 2 Eva Lena Palema, men selskapet er ikke verre enn at Deliberate Speed-datteren kan lede et slikt løp rundt om, selv på halvform. Det er tilbake etter lang pause som gjelder for svært lovende 7 Cabjoy F.C. også (vant tre av fem i fjor), men treneren ligger veldig lavt (kan dog ikke vektlegges for mye de uttalelsene hans).

En nykommer dukker opp i form av 8 Sunny Boy, og selv om 5-åringen etter sigende skal ha plundret litt på svingene i prøveløpet på 20.1 full vei, tør vi ikke avskrive ham av den grunn (har vært helt nede på 17.1 full vei i Tyskland). Av de bedre skal svenkegjesten 6 April Fox være, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 1 B: 2-7-8-6 C: 5-4-3

V5B-4, 1640 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester har vi å se frem til i dette løpet, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. Utviklet seg voldsom i år har 3 Gjerv Prinsen gjort, og innsatsen til seier på flotte 28.9 full vei i et V75-løp i den siste starten var av den solide sorten. Virker dog ikke til å være snakk om en utpreget sprinter, men en naturlig utgang på vårt store system skal det være snakk om.

Favoritten støter på hester med mye fart i beina, og noen sikker vinner tror vi ikke dette er snakk om. Piler til tet gjør ventelig 1 Sjur Even, og med det siste løpet i kroppen etter lang pause ser vi ikke bort i fra at formen kan være god nok til å holde unna helt hjem. Stod på strålende til sølv på fine 28.0 over aktuell distanse bak seiersmaskinen Boklifaks ved den anledningen, og det er litt enklere i mot denne gangen.

Uforandret fin form holder 4 Haugestad Friggen, og selv om 5-åringen ikke virker til å være helt enkel å få først i mål, bør han vurderes tidlig. Det er ned en liten klasse for både 10 Kvamdals Jo og 11 Glimra ved denne anledningen, og begge innehar fartsressurser som kan bringe dem langt opp på premielistene i kveld.

Vår rangering: A: 3 B: 1-4-10-11 C: 2-7-9-8-6-5

V5B-5, 2140 meter voltestart
Det hele avsluttes med et varmblodsløp for den høyeste klassen på Leangen, og fryktelig tungt favoritt med sine voldsomme 88 % blir 3 Lython Abroad. Etter fire innsatser helt på det jevne slo 6-åringen til med et pangløp ved å vinne på flotte 13.6 over en sprint i et lunsjløp i den siste starten, og på bakgrunn av det løpet blir altså Brækken-traveren megafavoritt i kveld.

Det blir selvsagt ikke lett å slå Victory Abroad-sønnen med en tilsvarende innsats, men det som har preget hesten i hele hans karriere har vært variable prestasjoner (og korte formtopper). Kusken er desutten ikke akkurat ”vår mann” i banen, og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Det optimale løpet kan spurtsterke 1 Quality Hall få, og selv om 7-åringen var langslått av favoritten sist de møttes, tror vi dagens distanse er til fordel for Eggen-traveren. Fra 20 meter tillegg jager både 12 Flying Canon (variabel, men klart god nok på sitt beste) og 13 Creek`s Tamina (dronninga er på vei mot full form nå), og begge bør vurderes tidlig ved garderinger (når det har kommet til to strykninger i løpet ser da også langt lysere ut for disse to!).

Vår rangering: A: 3 B: 1-13-12 C: 2-6 D: 4-10-7-8-9-11

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 432 og 1188 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 100, 400 og 1192 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.risktoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere