Innrømmer dommertabbe

Foto: AP/Scanpix

Dommer Paul Durkin innrømmer at Alan Shearer burde fått straffespark da Newcastle og Manchester United spilte 0-0 på Old Trafford. Manchester ligger nå ett poeng foran Arsenal.

11.01.04 20:14

Newcastle har ikke vunnet en ligakamp på Old Trafford på 32 år, og gjorde det heller ikke søndag. Det kunne de fort ha gjort om dommer Paul Durkin hadde fulgt bedre med.

Teatralsk fall
Alan Shearer burde nemlig fått straffespark da han ble felt av keeper Tim Howard i kampens 26. minutt. Men toppscorer Shearer (16 ligamål) falt mer teatralsk enn Tom Hanks i "Saving Private Ryan" - og dommer Paul Durkin ble skremt fra å blåse.

Situasjonen oppstod etter et håpløst tilbakespill av Gary Neville, og TV-bildene viste tydelig at Alan Shearer nådde ballen før Howard, og at den amerikanske keeperen felte ligaens toppscorer.

- Det skjedde så fort. Jeg regnet med at ballen skulle bli sparket langt opp på banen og ble tatt på senga og var usikker fordi jeg stod så langt unna, sa Durkin til Sky Sports etter kampen.

Skuffet over egen innsats
Etter at han fikk se bildene i reprise, innrømmet Durkin at det burde vært straffespark.

- Men så lenge jeg ikke er 100 prosent sikker kan jeg ikke blåse for straffe, sa han.

Paul Durkin mente imidlertid fortsatt at avgjørelsen om å annullere Mikael Silvestres mål var korrekt. Likevel var dommeren skuffet over egen innsats.

- Vi liker å treffe riktig på de viktige avgjørelsene, forklarte han. - Men folk må forstå at ting skjer veldig fort, og jeg har bare et brøkdels sekund på å bestemme meg.

Shearer rasende
Alan Shearer la ikke skjul på sin skuffelse over at han ikke fikk straffesparket som kunne gitt Newcastle seier på Old Trafford for første gang på 21 forsøk.

- Vi skulle hatt straffespark, og hvis jeg hadde spilt i rødt hadde jeg fått det.

- Men det er vel for mye å forlange å gi Alan Shearer en straffe ved Stretford End. Jeg spurte ham "hvorfor ga du meg ikke gult kort for filming hvis du mener det ikke var straffe?", og han sa "Jeg synes ikke det så ut som du filmet". Kan du forklare meg den? raste Shearer.

Forrige seier i 1972
Også Manchester United-manager Sir Alex Ferguson sa seg enig i at det burde blitt blåst for straffespark. Men Ferguson var vel så opptatt av at Silvestres mål ble annullert.

- Jeg hørte Paul Durkins forklaring, og er ikke enig. Jeg synes det var et helt greit mål, akkurat som jeg mener det var straffespark, konstaterte Ferguson.

Newcastle har ikke vunnet en ligakamp på Old Trafford siden 12. februar 1972.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.