Gå til sidens hovedinnhold

Innrømmer kontakt med dopinglege

Men Filippo Pozzato hevder han gikk til Michele Ferrari for råd om trening og ernæring.

Den italienske avisen la Repubblica skrev lørdag at den italienske sykkelstjernen var innblandet i etterforskningen av dopinglegen Michele Ferrari, som nylig ble dopintalt sammen med Lance Armstrong og Johan Bruyneel.

LES MER:«Jeg ville gå til Ferrari»

- Du har ikke en pistol mot hodet. Jeg ville gå til Ferrari. Vi er voksne mennesker, er vi ikke? Skal Pozzato har sagt i en telefonsamtale avisen hadde fått tilgang til.

Tirsdag møtte den italienske klassikerspesialisten til høring i regi av den italienske olympiske komité. Der skal 30-åringen angivelig ha innrømmet samarbeid med Ferrari fra 2005 til 2009.

- Jeg fikk beskjed om at det var ulovlig og at jeg risikerte suspensjon, skal Pozzato ha uttalt ifølge Gazzetta dello Sport, ifølge velonation.

Farnese Vini-Neri Sottoli-rytteren kan stå overfor en utestengelse på seks måneder.

Syklisten med to etappeseire fra Tour de France på merittlisten hevder dog at hans samarbeid med Ferrari utelukkende dreide seg om råd angående trening og ernæring.

Ifølge la Repubblica skal Pozzato ha diskutert årlige, Ferrari-relaterte beløp størrelsesordenen 300 000 til 380 000 kroner i telefonsamtaler fra 2009.

Pozzato risikerer utestengelse uavhengig av om han blir dømt for brudd på antidopingreglementet, ettersom italienske utøvere ikke har lov til å samarbeide med Michele Ferrari.

Giovanni Visconti (Movistar), Michele Scarponi og Lenardo Bertagnolli (Lampre-ISD) er innkalt til høring neste onsdag.

I april 2011 gjennomsøkte politiet hotellrommet til Lampre-duoen og Viscontis hjem. Scarponi har tidligere innrømmet samarbeid med dopinglegen Eufemiano Fuentes i forbindelse med dopingsaken Opercaion Puerto.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken