Siden 2002 har det vært ulovlig for syklister å bruke Michele Ferrari.

Likevel har Michele Scarponi innrømt å møte legen så sent som i 2010.

Tirsdag var italieneren på høring, og skal ha blitt utspurt i omtrent tre i Roma. Etter det ga han en kort uttalelse til italienske medier, og sendte ut en pressemelding.

- Jeg har innrømmet å ha gjort en todelt test med Dr. Ferrari i september 2010, da min kontrakt med Androni Giocattoli gikk ut, skal Scarponi ha sagt, ifølge Cyclingnews.

- Litt senere signerte jeg en kontrakt med Lampre, og ble fulgt opp av Centro Mapei fra slutten av oktober, som dokumenter viste. Jeg var overbevist om at Dr. Ferrari ikke var bannlyst, så jeg handlet i god tro.

Dr. Ferrari er mest kjent for å ha hatt tett kontakt med Lance Armstrong, og 19.oktober omtalte Gazzetta dello Sport saken, med Ferrari som bakmann, som nå rulles opp i Italia. Avisen karakteriserte det hele som et endeløst svart hull med informasjon, og at saken ville ramme sykkelsporten som en tsunami.

Les mer:- Vil treffe sykkelsporten som en tsunami

Det er ikke utenkelig at Scarponi nå vil måtte sone en dopingdom for å ha brukt Ferrari. Tidligere i år fikk Filippo Pozzato tre måneder for et samarbeid med nettopp Ferrari.

I 2007 ble Michele Scarponi utestengt i forbindelse med Operasjon Puerto. I 2011 vant han Giro d’Italia etter at Alberto Contador ble fratatt seieren.

Lampre har allerede suspendert 33-åringen.